Eberhard Grosske, que anava el sisè de la llista que ha obtingut el 70 % dels vots, retrocedeix llocs per efecte dels compromisos electorals i la llista cremallera

 

És la millor posició que s’ha obtingut mai per un membre d’EUIB, per davant dels representants de federacions més nombroses

 

1393689170816meyerc2El Consejo Político Federal de Izquierda Unida ha aprovat avui la llista en la que, juntament amb altres formacions polítiques, es presentarà a les properes eleccions al Parlament Europeu. És tracta d’una llista molt potent i molt representativa, capaç de millorar substancialment els bons resultats que ja pronostiquen totes les enquestes.

 

La llista l’encapçala Willy Meyer, que ja és eurodiputat en aquests moments i ha fet una gran tasca. En segon lloc va Paloma López, que actualment és secretària d’ocupació de CCOO, seguida del representant d’ICV. A la llistes també hi figuren en llocs destacats membres d’altres partits i representants de moviments socials o ecologistes, com la formació de l’esquerra nacionalista gallega Anova, que va en cinquè lloc, el periodista i militant social Javier Couso en el número 7 i es reserva a la Chunta Aragonesista el número 8.

 

Amb la configuració d’aquesta llista s’ha donat un important pas endavant en la configuració del Bloc Polític i Social que propugna IU, per tal d’enfrontar-se a Europa a les polítiques neoliberals que propugna la Comissió i la Troika, donada l’amplíssima representació de sectors polítics i socials que convergeixen amb IU.

 

El candidat de les Balears, Eberhrad Grosske, es situava en el número 6 de la llista de membres d’IU que encapçalava Willy Meyer i que ha obtingut més del 70% dels vots. La presentació d’una llista alternativa per part d’Izquierda Abierta, els llocs reservats a altres formacions polítiques i a representants de moviments socials, juntament amb l’efecte cremallera (la llista és completament paritària alternant un home i una dona) l’ha relegat uns llocs. No obstant, es situa en la frontera dels candidats amb opcions serioses de sortir elegits, i és el millor lloc que ha ocupat mai un representant d’EUIB, situant-se a continuació de les federacions més potents: Andalusia, Madrid, Catalunya, País Valencià i Astúries.

 EUIB creu que la llista aprovada avui és una gran llista, capaç de connectar amb sectors socials molt amples i aconseguir un gran resultat electoral, que possibiliti una tasca potent en defensa dels drets socials al si del Parlament Europeu.

Share This