baleares cat 8m

 

Estem assistint a un dels moments històrics de major atac als drets de les dones. La dreta està agredint els pilars més bàsics de la democràcia, com és l’aspiració, a la qual tenim dret totes les persones, a la llibertat, a l’autonomia personal, a l’accés als recursos i a la igualtat entre tots els éssers humans.

 

Aquesta greu regressió es manifesta de manera categòrica respecte als drets humans de les dones, fruit del reforçament de les posicions més retrògrades del sistema patriarcal que, amb l’excusa de la crisi econòmica, ha vist les possibilitats obertes per deconstruir tot el que s’havia aconseguit.

 

El retrògrad plantejament sobre el dret a l’avortament i als drets sexuals i reproductius de les dones que representa l’avantprojecte de llei que defensa el Govern del Partit Popular, deixa al descobert l’especial acarnissament de l’ús de la política contra els drets de les dones. L’intent de forçar la maternitat o que s’avorti clandestina i perillosament, és l’expressió més cruenta de la consideració patriarcal, androcèntrica i misògina del govern i del seu Ministre de Justícia.

 

La llista de normes segregadores i sexistes com la de reforma laboral i la recent llei d’educació és aclaparadora. Les retallades en sanitat i en l’assistència a la dependència, la provisionalitat en les ocupacions, la privatització d’allò públic … són mesures que estan produint un impacte de gènere que s’està traduint en l’increment de la feminització de la pobresa i la intensificació dels valors repressors de l’autonomia de les dones .

 

L’assignatura de religió a l’escola pública i l’exclusió de l’educació sexual i reproductiva d’ella, no només és conseqüència de la ingerència del clergat hereu del franquisme en les decisions governamentals, sinó que pretenen instaurar el model ja caducat, de dones obedients i submises.

 Des de l’Àrea de la Dona i Igualtat d’Esquerra Unida cridam a la insurrecció i insubmissió feminista contra tot intent de retorn al passat, contra totes aquelles decisions que pretenguin mantenir a les dones com a éssers subordinats, contra qualsevol temptativa de repressió de la nostra sexualitat i contra el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Share This