En comptes d’això s’ha de potenciar el servei i dotar-lo de mitjans

HospitalInca02Hi ha uns fets inqüestionables per part de la Conselleria de Salut en relació al servei de pediatria de l’Hospital d’Inca: el cap del servei, José Utrera fou destituït de manera fulminant per haver denunciat la manca de mitjans, que impedeixen atendre alhora dues urgències pediàtriques. Un altra fet és el gran malestar que hi ha entre els professionals d’aquest hospital, que ha fet que un sindicat mèdic estigui preparant una denúncia davant la fiscalia pels riscos evidents que suposa no comptar amb un segon pediatra per atendre les urgències. Aquest malestar també arriba a la Societat de Pediatria Balear i ha fet que el seu president, Tito Hidalgo, hagi enviat una carta al conseller Sansaloni reclamant la restitució al seu càrrec de l’anterior cap del servei de pediatria.

Juntament a aquests fets, un rumor molt preocupant s’ha estès entre els treballadors de l’Hospital d’Inca: el desmantellament de les consultes externes de pediatria d’aquest hospital, per a centralitzar-les a Son Espases. La veritat és que la Conselleria ho nega, però la seva credibilitat està sota mínims i fan bé els professionals d’Inca de no refiar-se’n i demanar explicacions, són massa les vegades que des de la Conselleria s’ha actuat al marge dels professionals, prenent decisions unilaterals que es donen a conèixer només en el moment de començar a aplicar-se.

Davant aquesta situació, EU vol manifestar el següent:

El servei de pediatria d’Inca s’ha de mantenir i potenciar, atenent les justes reivindicacions dels professionals.

S’ha de reincorporar al seu càrrec el cap del servei de pediatria destituït i s’ha d’acabar amb la caça de bruixes i la repressió.

S’ha de renunciar a la intenció, si és que existeix, de centralitzar les consultes de pediatria de l’àrea d’inca a l’Hospital de Son Espases, deixant tota la comarca sense aquest servei.

S’han d’obrir vies de diàleg entre la conselleria i els professionals de la sanitat pública, evitant la imposició de mesures unilaterals. No es pot fer una bona gestió d’aquest servei en contra o al marge dels que han gestionar-la i aplicar les directrius polítiques.

Share This