albiol-647x350La diputada a les Corts valencianes i candidata per EU a les properes eleccions europees, Marina Albiol, assistirà a l’assemblea oberta d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida, que se celebrarà demà dissabte as Mercadal a partir de les 17 h al Centre de convencions des Mercadal.

Marina Albiol va ser elegida recentment per encapçalar la candidatura juntament amb Willi Meyer per a les eleccions europees. Jove, valent i treballadora, Albiol forma part de la generació de polítics com Alberto Garzón, sorgits de moviments socials i del compromís amb l’ideari de l’esquerra i que suposen una alenada d’ aire fresc en el panorama polític estatal. La diputada valenciana és coneguda per la denúncia de la  corrupció del PP valencià, com són els casos de corrupció de Carlos Fabra, o els contractes irregulars concedits a Santiago Calatrava (denunciats a la pàgina calatravatelaclava.com).

La intervenció de Marina Albiol a l’assemblea oberta se centrarà principalment en la importància d’Europa com a punt d’inflexió per a tornar la sobirania a la ciutadania.

EM-EU organitza aquesta assemblea oberta a la participació activa de tots els interessats per tractar diverses qüestions que afecten la ciutadania. EM-EU està convençuda que Menorca es troba en un moment delicat fruit de les distintes actuacions desenvolupades per diverses administracions: insular, balear, estatal i europeu. Avui en dia es fa quasi impossible deslligar la situació en la que es troba un territori, en cadascun dels seus àmbits, respecte de les decisions que es prenen a qualsevol nivell institucional. El món tan globalitzat en què vivim, la cessió de sobirania als grans poders especuladors internacionals encapçalats per la Troika, l’allau de polítiques neoliberals que s’aproven, la determinació per acabar amb les conquestes socials i laborals aconseguides en els darrers 30 anys, en definitiva, la usurpació de la vertadera democràcia a la ciutadania, estan provocant conseqüències terribles per a les persones que no fan més que accentuar encara més el descrèdit de la política i dels polítics. I Menorca no és aliena a l’aplicació d’aquestes polítiques regressives. Cadascuna de les institucions competents en matèries com el territori, l’educació, la cultura, els assumptes socials, el treball, etc., estan aconseguint que la nostra illa i els seus habitants visquem en un estat de continu conflicte amb les administracions.

La multitud de fronts oberts contra la població fa imprescindible una resposta contundent i propostes alternatives que ens ajudin a sortir d’aquesta situació. Amb Marina Albiol compartirem amb els tots els presents aquestes inquietuds i les alternatives possibles.

Share This