Acusen a Salvador Iriarte de desatendre les necessitats del usuaris i aprovar les freqüències proposades per l’empresa concessionària sense tenir en compte les necessitats de mobilitat dels usuaris de Bunyola i Sóller

Foto EU amb Comite empresa i usuaris del Tren de Soller

Aquesta setmana una delegació de la direcció d’EU encapçalada pel seu Coordinador, Manel Carmona, la responsable d’organització Maria A.Jiménez i les Coordinadores locals de Bunyola i Sóller, Catalina Ramis i Susana Suni s’ha reunit amb els tres sindicats del Comitè d’Empresa i els usuaris del Ferrocarril de Sóller per analitzar conjuntament i en profunditat la problemàtica generada el 29 de gener d’enguany quan el Govern va autoritzar el canvi en les freqüències a proposta de l’empresa concessionària sense consultar ni a treballadors ni als usuaris del tren, alterant completament el sentit de bé d’interès públic al qual està obligada la companyia segons concessió (BOIB núm 133 08/09/2005).

La freqüència que es pretén recuperar és la que sortia de Sóller a les 7:00h del dematí, una freqüència que fins aleshores donava un serveis satisfactori especialment a treballadors i estudiants dels municipis de Bunyola i Sóller, possibilitant el desplaçament al centre de Palma en 30 minuts.

Per Esquerra Unida l’Executiu de Bauzá en un gest absolutament despòtic ha demostrat una total insensibilitat a l’hora d’autoritzar el canvi horari en les freqüències del Tren de Sóller proposats per l’empresa concessionària sense atendre ni escoltar les necessitats dels usuaris i sense informar els treballadors del Tren de Sóller.

Els usuaris i el Comitè d’Empresa del Tren de Sóller, a principis d’anys, quan es van assabentar dels canvis horaris sobtadament es van adreçar a Salvador Iriarte, actual Director General de Transports, per manifestar el seu descontent i plantejar explícitament la necessitat de recuperar la freqüència eliminada.

Des d’EU entenem que la Conselleria de Company no pot donar el silenci i la callada per resposta als veïns de Sóller i Buyola ni al conjunt de residents de Mallorca. Sinó que precisament és la institució que en l’exercici de les seves competències ha de garantir què es compleixi escrupolosament amb les clàusules que regulen la concessió de la gestió del servei, fet que passa per a garantir l’ús i l’interès general i públic per a la ciutadania de les freqüències; per la qual cosa es requereix el tarannà de comptar amb l’opinió i el concurs dels estaments socials afectats: usuaris, ajuntaments implicats, treballadors, etc. Si el Govern escoltés a la ciutadania encertaria a l’hora de determinar quines són les freqüències que millor es poden catalogar com a bé d’interès general o públic.

Per a EU cal evitar caure en el parany de definir el tren com un simple producte d’oci turístic, l’empresa concessionària està en el dret d’explotar econòmicament, però sempre que asseguri la defensa de l’interès públic recollit explícitament en la concessió. En aquest sentit des d’EU consideram que és fonamental que el Govern vetlli per recuperar l’horari de les freqüències i alhora garantir que es donen a conèixer i es promocionen en campanyes específiques els preus de les tarifes per a residents, és també obligació del Govern promocionar aquelles línies que ha de garantir per llei.  

Share This