enrique santiago amb cayo laraAquest dimecres, a la sala d’actes de la Fundació Rubió, a les 20, l’advocat Enrique Santiago farà la conferència col·loqui La lluita contra el frau fiscal i la corrupció, la querella Bárcenas. Santiago és  el secretari executiu de Convergència Político-Social d’EU i ha format part de l’acusació popular contra els dictadors Augusto Pinochet i Jorge Rafael Videla. Actualment també defensa la família del periodista assassinat per tropes dels EEUU a Irak, José Couso i treballa per anul·lar l’intent del PP per limitar la justícia universal i desprotegir les víctimes del crims contra la humanitat.

 

La querella Bárcenas és la querella criminal que IU, junto a Ecologistas en Acción, la Asociación Justicia y Sociedad, la Asociación Libre de Abogados y Abogadas y la Confederación de los Verdes han presentat contra els extresorers del PP, Luís Bárcenas y Álvaro Lapuerta, altres dirigents del Partit Popular i diversos empresaris.

 

No hem d’oblidar que la corrupció ocupa el segon en el rànquing de preocupació de la ciutadania, només després de l’atur. La lluita contra del frau i la corrupció és la base per a la regeneració democràtica, necessària per crear un sistema just que eviti la present crisi-estafa i que les retallades i l’austeritat recaigui sobre les classes populars.

 

En diversos mitjans de comunicació, Santiago ha denunciat que el Partit Popular té una estratègia clara perquè la causa sigui declarada nul·la i mai es produeixi el judici i que, a més, està fent una aposta molt seriosa per tornar a garantir la impunitat com ja va passar a finals de la dècada dels 80 en el cas Naseiro. Només una conscienciació molt ferma de la ciutadania farà que la causa segueixi endavant i obligui la Justícia a arribar al fons de tota la trama.

 

La querella Bárcenas pretén denunciar la connivència que hi ha entre poders financers i polítics i empresaris de la construcció. En el cas de l’extresorer del PP, la intenció no és posar de manifest que aquest és un «gran lladre», sinó de treure a la llum l’organització criminal que s’ha creat al seu voltant i l’associació «il·lícita» nascuda en el si del PP.

Share This