EU es suma i crida a la participació en les Marxes de laque tendran lloc a Menorca i Mallorca aquest dissabte 22 de març. A Menorca hi haurà dues columnes que partiran d’Alaior i de Ferreries  i confluiran a Mercadal, a Mallorca la marxa partirà de la Plaça de Cort de Palma acabant a la Plaça Miquel Dolç de Son Gotleu. 

Aquestes marxes en solidaritat amb les marxes de la dignitat que des de diversos llocs de l’estat espanyol confluiran a Madrid el mateix dissabte han d’esdevenir un exponent de rebel·lia ciutadana davant la dictadura dels mercats, donant inici a una primavera de lluita per la transformació social.

Hi ha mil i un motius per sortir als carrers i prendre les carreteres. Ens trobam davant d’una situació extremadament difícil, límit, d’emergència social, milions de treballadors i treballadores es troben sense ocupació, centenars de milers de famílies han perdut la seva casa

Mentrestant, la patronal, aprofitant el drama de l’atur massiu, estreny les rosques dels salaris i les condicions de treball a la baixaA les Illes Balears les grans superfícies i les grans cadenes hoteleres han tingut en el darrer període uns beneficis més grans que mai sense que això hagi suposat la creació de llocs de treball, ni la millora de la qualitat de vida dels treballadors

L’anunci de unes prospeccions petrolieres en aigües que envolten les Illes Balears suposa una amenaça molt greu. No podem permetre que aquests tipus de projectes tirin endavant, i hem de fer una aposta decidida per les fonts d’energia netes i renovables.

Els joves no tenen possibilitat de forjar un projecte de vida digne amb les actuals polítiques i es veu abocat a buscar-se la vida a l’estranger.

Diem no a un sistema patriarcal que ens arrossega a èpoques del passat, llevant el dret a decidir de les dones. Rebutjam les polítiques d’austeritat salvatge, la retallades en serveis públics i el tancament de serveis. Ens oposam a un sistema que vulnera els Drets Humans, que preserva la impunitat dels crims franquistes i limita la justícia universal.

Estam sofrint les polítiques executades pel govern del PP al dictat de la Troica (Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea), consistents en el robatori de drets i l’empobriment generalitzat de la majoria social. El govern del PSOE, amb el suport del PP, va modificar l’article 135 de la Constitució per a què es prioritzi el pagament del deute enfront dels drets i necessitats de les persones.

Estan aprofitant la crisi per retallar drets. Aquestes polítiques de retallades estan causant sofriment, pobresa, fam i fins i tot morts i tot per a què la banca i els poders econòmics segueixin tenint grans beneficis a costa de les nostres vides. Per a la majoria social aquesta crisiestafa està significant un gegantesc drama humà. No obstant això, per a una insignificant minoria suposa un gran negoci.


Per això, des de les MARXES DE LA DIGNITAT 22M,

  • Cridem a la mobilització contra el pagament del deute il·legítim, acumulat a base del rescat bancari, i altres enormes despeses antisocials.

  • Per la renda bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció.

  • Per la defensa dels espais i serveis públics, universals i de qualitat.

  • Pel dret inalienable de les persones migrants a la no discriminació. Contra el racisme i la xenofòbia.

  • Per la igualtat laboral i social efectiva entre homes i dones, pel dret d’aquestes a decidir sobre el seu propi cos.

  • Cridem als pobles al fet que exerceixin la seva sobirania. Volem omplir els carrers de dignitat i rebel·lia, aquest 22 de març de 2014.

marxadignitatpalma

 

22M MEN cat

 

 

Share This