Carmona: El PP i Bauzá haurien de lamentar el mal infringit a la ciutadania Balear i hores d’ara encara no han demanat disculpes per tots els casos de corrupció comesos sota l’exercici dels seus mandats

Avui dematí en roda de premsa l’advocat de l’acusació dels papers d’en Bárcenas i membre de la direcció de IU ha declarat que la Instrucció dels papers de Bárcenas acredita la relació entre el que s’ha investigat i la trama Gürtell, es tracte del mateix sistema de finançament irregular del PP, mitjançant el pagament d’empreses constructores, per la concessió de contractes d’obra pública i per a la definició dels plans d’ infraestructes que executen els Governs del PP.

foto roda de premsa 20-03-2014 web

El primer assentament contable dels papers de Bárcenes reflecteix l’entrega de 8.000.000 de pessetes realitzada per l´extresorer del PP Rosendo Naseiro, el que acreditaria que aquest sistema de finançament irregular existia amb anterioritat a 1990.

La trama Gürtell finançava les organitzacions del PP a les des Comunitats Autònomes mentre que els papers de Bárcenas finançaven l’aparat central o Nacional del PP del carrer Gènova.

A la instrucció apareix l’existència d’una “comissió de infraestructures del PP” que no apareix en els estatuts d’aquest partit presumptament integrada pel tresorer i gerent del PP i els empresaris que realitzaven els pagament que presentaven com a donacions.

Des de l’any 90 fins al 2008 en els papers es reflecteixen pagament a tots els secretaris generals i presidents del PP, així com a altres alts càrrecs coincidint amb la seva pertinència al Consell de Ministres.

A dia d’avui, d’investigació judicial ha acreditat la veracitat de, al manco, seixanta dels apunts dels papers de Bárcenas. Dirigents del PP com Eugenio Nasarre, Jaime Ignacio del Burgo, Calisto Ayesa, Cristobal Paez o Santiago Abascal han reconegut haver rebut les quantitats que apareixen cobrades per ells en els papers de Bárcenas. La policia judicial ha acreditat les operacions de blanqueig d’aquests diners negres que apareixen en els papers de Bárcenas i que es realitzava mitjançant l’ingrés en comptes bancàries del banc Popular efectuats per empresaris.

Enrique Santiago ha manifestat la seva sorpresa davant el fet de que el Ministeri Fiscal no impulsi investigació ni demani la pràctica de diligències argumentant que els delictes estarien prescrits, actuació que coincideix en la de les defenses dels empresaris imputats. Per IU dins del PP ha existit una associació il·lícita que executava un pla criminal per al finançament il·legal d’aquest partit. Només així s’entén l’existència de, al manco, quatre aeroports en els que no hi ha cap avió, estacions ferroviàries d’AVE sense passatgers i Autopistes de peatge per les que no circula cap vehicle.

Manel Carmona ha explicat que la corrupció política-empresarial afecta de ple a les Illes Balears i que té a l’eix central dels procediments al PP i a la ja desapareguda UM. Amb més de 300 milions d’euros als autos dels procediments, quantitats astronòmiques, que equivalen a la construcció de 3 hospitals com Son Llàtzer o a la 35 instituts de secundària.

El Coordinador d’EUIB ha acusat al PP que és i ha estat incapaç de llevar-se els llastres de la corrupció. Un PP que ha ficat la mà de formà organitzada i planificada a la caixa pública dels Balears legislatura rera legislatura, Túnel de Sóller, cas Escala, Over Màrqueting… I que es incapaç de depurar responsabilitats politiques plenament i de demanar disculpes a la ciutadania Balear.


Es trist veure com José Maria Rodríguez o Pere Rotger continuen exercint responsabilitats important malgrat estar imputats en procediments prou avançats del darrer cas de finançament irregular del PP a Balears: Over Màrqueting.

El PP i Bauzá haurien de lamentar el mal infringit a la ciutadania Balear i hores d’ara encara no han demanat disculpes per tots els casos de corrupció comesos sota l’exercici dels seus mandats

I li volem EXIGIR no només que demani disculpes sinó que torni els diners robats. Sembla ser que ja ha retornat les quantitats del cas Escala, però li volem recordar que deu encara tot el que es va demostrar amb sentència condemnatòria del Túnel de Sóller, a la qual va quedar demostrat el desviament de Diners públics a les arques del PP, llavors en pessetes (50.000.000 milions), avui en euros 300.000 euros més tots els interessos acumulats.

Exigim al Ministre Gallardón que no posi entrebancs a la justícia Balear i doti de recursos els jutjats i les fiscalies de Balears en el sentit en el que ja s’han pronunciat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.


Carmona ha agraït la valentia de jutges i fiscals de Balears en la seva tasca de persecució de la corrupció. No obstant, considera que és necessari que hi hagui un missatge clar a la ciutadania a tots els actors que operen en la corrupció, seria bo i necessari que hi hagués una condemna exemplar a algun o alguns dels empresaris corruptes que han donat cobertura als actes delictius del PP.

Per EU la lluita contra la corrupció s’ha de complementar amb una acció decidida per part dels executius en incrementar la despesa i recursos per a l’Agencia Tributària (tantes vegades demandats pels seus tècnics) ja que a l’astronòmica quantitat de 300 milions d’euros dels actes delictius o presumptament delictius del PP i UM, cal aferir el més de 1000 milions d’euros que segons els experts del sindicat Gestha son evadits a Balears, fruit del frau Fiscal constituint un autèntic espoli fiscal a les arques públiques de Balears. Manel Carmona ha volgut aprofitar l’avinentesa per felicitar la darrera actuació de l’Agencia Tributària que ha aconseguit recuperar 50 milions d’euros de les irregularitats de l’empresa TUI.

Share This