cartelSE 26-27mar14 catalaEsquerra Unida dóna suport a les mobilitzacions dels estudiants per als propers 26 i 27 de març en defensa de l’educació pública, contra les retallades en un dret essencial com és l’educació mentre es destinen milers de milions a rescatar qui són els principals causants de la actual crisi i contra una llei d’educació que té ja múltiples recursos d’inconstitucionalitat presentats.

Les retallades i la contrareforma educativa no tenen realment a veure amb la crisi – saqueig actual-, sinó amb un model ideològic que el Govern del PP vol implantar, apostant per l’escola privada i concertada buscant el desmantellament de l’educació pública i la pràctica desaparició de la igualtat d’oportunitats en l’accés al dret a l’educació. Els reials decrets de Primària i Formació Professional Bàsica que ja es plantegen com a desenvolupament de la LOMCE així ho demostren. Fins i tot el Consell Escolar de l’Estat critica la posada en marxa d’ uns ensenyaments que es configuren com un carreró sense sortida, sent una estafa per l’alumnat i les seves famílies.

Per això Esquerra Unida donarà suport a totes les mobilitzacions convocades per la comunitat educativa en defensa de l’educació pública en totes les províncies i poblacions de l’Estat, sumant-se en aquesta ocasió a les protestes i accions convocades pel Sindicat d’Estudiants el 26 i 27 de març i continuarà demanant la derogació de la LOMCE i lluitant en les institucions i al carrer per impedir la destrucció de l’educació pública.

Esquerra Unida participa d’una manera decidida en aquesta àmplia mobilització en defensa de l’ensenyament públic, gratuït , de qualitat, democràtic i laic. Des d’Esquerra Unida cridem a defensar aquest dret que el Partit Popular vol suprimir i estimem necessària la continuïtat de la mobilització fins a aconseguir aturar aquests atacs a l’educació pública i que el govern Bauzá té l’honor d’encapçalar de forma ferotge i temerària a Balears amb la imposició arbitrària, les retallades i la persecució de la protesta.

IU-EU tornarà a estar de nou del costat dels estudiants animant a més a la comunitat educativa i a la ciutadania en el seu conjunt a sumar-se a aquestes jornades de lluita el 26 i 27, en el marc d’un procés de mobilització sostinguda i unitària dels diferents sectors socials que estan sent atacats per contínues retallades dels seus drets, i que ha de desembocar en una exigència massiva de «Govern dimissió / Eleccions ja » plantejant una sortida social de la crisi que ens permeti avançar cap a un model de societat on prevalguin els interessos de la majoria i no els de la Troika i assegurin un futur digne als nostres joves.

Share This