És inconcebible que la piscina de Crist Rei continuï tancada per manca d’un comptador

 

piscina Crist Rei IncaL’equip de govern del PP de l’Ajuntament d’Inca està demostrant un grau d’ineptitud extraordinari en relació a la gestió de la piscina pública de Crist Rei. Aquest espai roman tancat més temps del que s’havia anunciat i encara no hi ha cap certesa de quan s’obrirà. El motiu del seu tancament seria còmic si no fos per les molèsties que ocasiona als seus usuaris: la manca sostinguda al llarg del temps del pagament de les factures elèctriques per part de l’empresa privada que la gestiona. Aquest fet, a pesar que es tracta d’una instal·lació pública propietat de l’ajuntament, sembla que no fou detectada per part dels responsables municipals del PP tot i que el deficient servei prestat per l’empresa era ben conegut per l’equip de govern, que ja s’havia vist obligat en diverses ocasions a suplementar l’aportació que feia als gestors de la piscina.

 

A pesar de que les tarifes d’utilització de la piscina, amb augments de dubtosa legalitat, no són precisament econòmiques i a pesar de les ajudes del municipi, l’empresa privada concessionària de la gestió de la piscina mantenia un deute amb l’empresa subministradora d’electricitat que ha provocat aquest tancament, sense que l’ajuntament s’hagués adonat del problema o hagués fet alguna gestió per a solucionar-lo. Ara sembla que també hi ha un problema amb el comptador elèctric que motiva la necessitat de la seva substitució. Aquest problema tampoc fou detectat a temps i obliga a perllongar el tancament de la piscina.

 

És difícil imaginar una major incompetència i desídia per part d’un equip de govern municipal que les que ha demostrat l’Ajuntament d’Inca, que no pot garantir el moment en que la piscina tornarà a obrir les seves portes, que no espera recuperar la seva gestió pública fins el 30 de juny i que reconeixen que no oferirà tots els seus serveis fins el 15 de setembre si es compleixen les afirmacions municipals, cosa que no sol succeir.

 

EU considera un error privatitzar la gestió dels serveis públics municipals. Un error que es veu agreujat quan es concedeixen a empreses insolvents o irresponsables que no compleixen amb les seves obligacions, i que arriba al seu extrem quan els responsables municipals fan deixament de les seves funcions i no controlen el servei que presta l’empresa concessionària. Tots aquests errors s’han comès per part de l’Ajuntament d’Inca en relació a la piscina pública de Crist Rei.

 EU exigeix a l’Ajuntament d’Inca la immediata reobertura de la piscina, la recuperació de la gestió pública municipal i la posada en funcionament de tots els serveis que ha de donar sense esperar el mes de setembre. Per altra part, exigim que es reclami a la empresa fins ara concessionària les quantitats econòmiques que corresponguin pel seu incompliment contractual, no pot ser que aquests fets lamentables no tenguin conseqüències penalitzadores, com tampoc pot ser que no s’assumeixin responsabilitats polítiques: els polítics que han permès aquesta situació haurien de presentar la dimissió o ser cessats.

Share This