L’Ajuntament quedarà hipotecat si paga una quantitat que és molt superior al preu de mercat

 

sindicat de felanitx entradaEU de Felanitx celebra que hi hagi un acord per a la rehabilitació i el manteniment de l’edifici emblemàtic del Sindicat, amb grans valors arquitectònics i històric, per haver estat la seu de la cooperativa en la que tants felanitxer treballaren. Així mateix celebram que es destini a usos culturals.

El que no ens sembla correcte i suposarà una gran hipoteca que pesarà com una llosa damunt a l’Ajuntament, és el preu de 4 milions d’euros que costarà. Entenem que aquest preus supera àmpliament el valor de mercat d’aquest edifici, que s’ha deixat degradar per part de la propietat. Pel seu estat i per les servituds d’ús que suposa que sigui un Bé d’Interès General, que obliga a mantenir les seves característiques bàsiques i veta diversos usos comercials, cap empresa privada hauria pagat ni de lluny una quantitat com aquesta.

Entenem que la bona gestió dels recursos públics passa per no pagar quantitats excessives, molt més en aquest cas en que la llei de patrimoni dóna instruments per a l’accés a la propietat de manera molt més econòmica.

Des d’EU de Felanitx entenem que l’actual propietari ha especulat amb aquest edifici i ha permès la seva degradació, no és lògic que ara se’l premiï pagant-li un preu excessiu. Per l’incompliment legal de les obligacions de mantenir l’edifici declarat BIC en bones condicions, l’Administració hauria pogut plantejar-se l’expropiació a un preu molt més reduït. També en el cas de que hi hagués una oferta particular de compra, l’Administració gaudeix del dret de tempteig i retracte que li garanteix no haver de pagar més que el màxim que estiguin disposat a pagar els particulars.

Per tot això, EU de Felanitx insta a l’Ajuntament a fer un ús acurat dels seus recursos i a utilitzar tots els mitjans legals al seu abast que asseguri que per l’adquisició de la propietat de l’edifici del Sindicat no suposi pagar un preu excessiu, premiar l’especulació sobre l’edifici i hipotecar les arques municipals per molts anys. Per EU de Felanitx son moltes les necessitats que atendre al municipi: Com la potabilització de l’aigua a Porto Colom, La Residència (Hospici-Hospital), o la necessària baixada d’impostos als col·lectius que estan patint els efectes de la crisi (aturats, pensionistes), etc.  L’edifici del Sindicat rehabilitat i amb usos culturals si, però no a qualsevol preu!

 

EU Felanitx està preparant la convocatòria d’una ampla Assemblea municipal a principis d’abril on abordarà els principals problemes del municipi així com les eleccions Europees del 25 de maig, a aquesta Assemblea es formalitzarà l’entrada a nous militants i simpatitzants que han tocat les portes d’EU a Felanitx els darrers mesos.

Share This