Votaren a favor de mantenir la compatibilitat del salari dels diputats amb activitats lucratives privades

el parlament de les illes balearsEl PP balear, amb el seu president al front ,porten a terme una croada contra el que denominen “excessives” despeses del Parlament, argumentant que en una època de crisi econòmica i d’austeritat s’ha de donar exemple des de les institucions i s’han de reduir, disminuint el nombre de diputats. Aquesta austeritat selectiva té una intencionalitat clara: rebaixar encara més la representativitat del Parlament i afavorir les majories del PP.

El Parlament actual ja és molt poc proporcional, ja que un partit, el PP, que va tenir el 46,36% dels vots obtingué el 59,32% dels escons. Amb la reducció del nombre de diputats que proposen, la manca de proporcionalitat encara seria més acusada i es barraria l’accés al Parlament a les formacions minoritàries.  Aquesta és l’autèntica intenció que s’amaga darrere la proposta de Bauzá, que la disfressa amb arguments d’austeritat.

La demostració que la reducció de despesa no és més que una excusa la tenguerm ahir en la votació del Ple del Parlament. El Grup Popular va votar en contra d’una proposta de Més (que EU ve defensant des de la legislatura de 1999 a 2003 en la que es va establir el salari dels diputats)  per tal d’evitar que es compatibilitzin retribucions privades amb el salari complet per part d’alguns diputats, mitjançant la fórmula de les dedicacions “plenes”, el PP no va voler acceptar que fos necessària la dedicació exclusiva per a cobrar el salari. D’aquesta manera no només renunciar a reduir despesa d’una manera raonable i democràtica, sinó que ha optat pel manteniment d’unes situacions immorals i d’uns privilegis inacceptables.

La conclusió és clara, el PP vol mantenir la situació actual que els beneficia i reduir encara més la representativitat del Parlament, l’argument de que el que volen és reduir despesa ja no se la pot creure ningú després de la votació d’ahir.

Share This