No s’han donat explicacions clares de la tramitació d’un expedient urbanístic que només afavoria interessos particulars

santa maria del cami panoramicaEl dia 24 de març 2014 es va celebrar el Santa Maria del Camí un ple municipal en el qual, entre altres temes, es va decidir arxivar un expedient urbanístic. Aquest expedient volia permetre urbanitzar uns terrenys al voltant de l’escola antiga del poble, una operació que no comportava cap benefici pel poble i que només afavoria interessos particulars, una operació que s’ha dut a terme amb gran secretisme i sense informar el poble. després que el GOB i el Col·legi d’Arquitectes denunciessin aquesta decisió, contrària a la llei i les Normes Subsidiàries vigents, l’Ajuntament ha reculat i ha arxivat l’expedient.

Des d’EU pensem que el poble de Santa Maria mereix una informació transparent  de tot aquest procés i per això vàrem demanar aclariments.

No vàrem rebre explicacions convincents per part de l’equip de govern, format per PSM, PSOE i ÉS, de per què es va decidir anteriorment  l’inici de l’expedient, que afavoria els interessos particulars d’uns promotores, que  havien adquirit els solars el juny del 2010. Tampoc es va explicar el regidor que abans era de l’oposició i actualment forma part de l’equip de govern, amb dedicació exclusiva, que el mes de setembre de 2013 va votar a favor d’aquest expedient urbanístic, essent que els darrers 7 anys s’havia distingit per presentar múltiples mocions contra el creixement urbanístic del poble,  i després vota la retirada del expedient.

Des d’EU denunciam l’urbanisme a la carta d’interessos privats, així com els intents de modificacions de les Unitats d’Actuació, en contra dels interessos del poble i amb pèrdua de zones verdes.

EU Santa Maria es demana com es possibles que els partits que rebutgen  al Parlament de les Illes Balears  la llei del sol, “Llei Company”,  que són majoritaris a l’Ajuntament de Santa Maria del Camí,hagin intentat acollir-se a ella.

També es va denunciar una vagada més al ple municipal la manca de semàfors i senyals lluminosa  a la carretera que divideix la població, així mateix la manca d’accessos segurs a l’escola pública construïda als afores del poble. Des de els assistents al ple,  es va demanar perquè la regidora d’esport, que també té dedicació exclusiva,  mai visita las instal·lacions esportives.

Des d’EU pensam que són moltes les coses que no queden clares i que exigeixen una explicació per part de l’equip de govern municipal.

Share This