Una fundació fantasmagòrica s’ha apropiat d’un bé públic

 

S’ha d’assegurar que els altres bens públics que utilitza la Corona, com Marivent, reverteixin al poble de les Illes

 

fortunaS’ha consumat la gran estafa, el iot Fortuna, rebatejat com a Foners, ha abandonat la base de Portopí i ja és a les elitistes instal·lacions de Port Adriano. La gestió d’aquest vaixell ha quedat en mans de la fundació turística Fundatur, que s’ha apropiat en exclusiva d’un bé del Patrimoni Nacional finançant en bona part amb fons públics.

 

Fundatur no tenia cap dret a “recuperar” aquest vaixell. En realitat està disfrutant d’una cessió gratuïta per part de Patrimoni Nacional que mai s’hauria d’haver produït, després de tot el que s’ha gastat amb diners públics, que és més que el que aportaren els patrons de la fundació.

 

Fundatur és una cofaria de capitostos de l’hostaleria i la banca, sense cap interès social tot i que, de manera incomprensible, el Govern balear  en formi part. No es coneixen més activitats a aquesta fundació suposadament dedicada a la promoció turística i cultural, que el “regal” que varen fer a Patrimoni Nacional del iot que ha vengut utilitzant el rei. Que ara amenacin en que l’import de la venda del Fortuna es destinarà a les finalitats pròpies de la fundació és molt preocupant.

 

Que el iot Fortuna no havia d’anar a Fundatur, que ja havia amortitzat la seva inversió, és una evidència que fins i tot ells mateixos reconeixien, quan deien que no pensaven reclamar la seva “reversió”, però canviaren prompte d’opinió i la reclamaren. Això si, tant ells com la casa reial, davant les peticions que entre d’altres havia fet EU i davant la indignació ciutadana, asseguraren que els beneficis anirien a activitats socials. Molt prompte la fundació i la casa reial s’oblidaren de les seves promeses i l’únic que esperen es poder fer negoci amb algun multimilionari capriciós que es vulgui quedar amb el vaixell i dedicar els beneficis a muntar algun sarau elitista dels que “són propis de la finalitat de la fundació”.

 

En conjunt, tot l’afer del Fortuna és un autèntic escàndol i ha suposat la malversació dels diners públics que si invertiren. EU reclama del Govern balear que, ja que no ha estat capaç de reclamar que els beneficis de la venda del Fortuna anessin a atendre necessitats socials dels ciutadans de les Illes, surti de manera immediata de la fundació elitista i deixi de subvencionar les seves activitats.

 Així mateix, reclamam que la resta de propietats públiques que la Comunitat posa al servei de la casa reial, començant pel palau de Marivent, retornin als ciutadans de balears amb una gestió pública oberta al conjunt de la ciutadania. Tot això sense intermediaris ni operacions d’auto bombo de fundacions fantasmagòriques.

Share This