portavions harry truman

Dissabte dia 5 d’abril Esquerra Unida de les Illes Balears realitzarà una acció de rebuig a l’arribada del portaavions nuclear dels EE.UU que des d’ahir està en meitat de la badia de Palma.  Recordam que el vaixell és de propulsió nuclear.

Reivindicam que:

– Volem ports lliures de vaixells de guerra.

 – Volem un món on NO hi hagi energia nuclear.

 L’acció serà efectuada a damunt la murada de Palma just davant de les escales que baixen de la Seu a les 12:00 h.

 

El portaavions nord-americà de propulsió nuclear Harry Truman farà una escala al port del Palma entre els dies 3 i 7 d’abril. Des d’EU no podem donar la benvinguda a aquest vaixell de guerra de la gran potència americana. Entenem que la flota de guerra dels EEUU són un element decisiu de la política imperialista d’aquest país, que es considera el gendarme mundial amb capacitat per a intervenir a qualsevol part, agredint a països sobirans., intervenint en els problemes interns d’aquests països i recolzant dictadures sempre que afavoreixin els seus interessos estratègics com a gran potència o el de les grans corporacions nord-americanes.

EU vol que els ports de les Illes Balears siguin ports de pau i que es vegin lliures de vaixells de guerra, especialment si aquests són de caràcter nuclear. Després de la vergonyosa ampliació de les instal·lacions militars nord-americanes de Rota i de la política de seguidisme que fa el govern del PP i que va fer el segon mandat de Zapatero, tornar a obrir els nostres ports als vaixells de la VI en un descans de la seva missió de dominació imperialista, ens sembla del tot inacceptable.

EU recupera la vella reivindicació de que Palma, i els altres ports de les Illes, siguin declarats no nuclears i que s’impedeixi l’arribada de vaixells d’aquestes característiques. Al mateix temps animam a la ciutadania a manifestar el seu rebuig davant aquesta visita i a reclamar que el Mediterrani sigui un mar de pau, lliure de la presencia agressiva de les grans maquinaries de guerra imperialistes.

Share This