1802088-Cartell de la convocatoria del proper 3 dabril. Version3Els sindicats UGT, CCOO i USO, a partir d’una convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES), han convocat un conjunt de mobilitzacions arreu de l’Estat, prèvies a la cita a Brussel·les del dia 4. En el cas de les Illes, aquestes mobilitzacions seran diajous 3 d’abril a la Plaça Espanya de Palma i a la Plaça Augusta Miranda de Maó, en ambdós casos a les 19 hores.

Les mobilitzacions són contra les polítiques d’austeritat practicades per la Unió Europea que han provocat l’augment de l’atur, de la pobresa, les desigualtats socials i les retallades en les polítiques socials i la pèrdua de drets laborals, de tal manera que actualment molts ciutadans, especialment a l’Europa del Sud veuen les institucions europees més com una amenaça que com una oportunitat.

La CES ve reclamant un canvi de rumb de la política europea, que acabi amb les polítiques d’austeritat i amb les retallades, que situï com objectiu central la creació de llocs de feina estables i de qualitat, amb un pla d’inversions comunitari centrat en el desenvolupament i la innovació, amb el repartiment de la riquesa, combatent el frau fiscal i eliminant els paradisos fiscal, per tal d’aconseguir una Europa més justa i solidària.

EU comparteix els objectius d’aquesta jornada de mobilitzacions a les que dóna suport i convida als treballadors i al conjunt de la ciutadania a sumar-s’hi, per tal d’enviar un missatge clar als governants: no es pot continuar amb les polítiques fracassades que generen l’augment de l’atur i de la pobresa i és necessari deixar de banda les polítiques d’austeritat que s’han aplicat amb tant rigor i amb efectes catastròfics sobre la majoria de la población.

Share This