03-04-2014El Ple de l’Ajuntament de Marratxí ha decidit dedicar 100.000 euros per a subvencionar les empreses del municipi. Aquest ajuntament sembla tenir una especial sensibilitat cap a les empreses, que no la demostra caps els seus ciutadans, especialment aquells que pateixen dificultat en aquest moments de crisi.

Aquestes ajudes es sumen a la bonificació del 100% de la taxa de recollida de fems per a comerços, bars i restaurants, o de fins el 50% de les taxes d’ocupació de la via pública. EU ja va denunciar al seu moment aquesta mesura que consideram discriminatòria i injustificada, a més de propiciar un major aprofitament privat de les vies públiques reduint l’espai per als vianants.

Totes aquestes mesures, que s’aproven amb l’excusa de la dinamització econòmica és molt poc provable que tengui efectes significatius, però suposa un tracte de favor cap un col·lectiu determinat i un greuge per a la major part dels ciutadans, que no gaudeixen dels mateixos beneficis.

EU entén que en un moment que s’apliquen tot tipus de retallades, que les polítiques d’austeritat, imposades pel govern Rajoy o decidides per voluntat pròpia per part dels ajuntaments, redueixen molt significativament la protecció social, mentre que la pobresa i les desigualtats augmenten, destinar fons públics a afavorir determinats sectors empresarials, és una política socialment injusta que no té cap classe de justificació.

EU reclama de l’Ajuntament de Marratxí un ús molt més acurat dels seus recursos econòmics, que es destinin bàsicament a atendre les necessitats socials més peremptòries i al manteniment i millora de les infraestructures públiques, renunciant a polítiques populistes d’afavorir determinats sectors empresarials amb intencions clarament electoralistes.

 

Share This