EU reclama que tots els diputats de Balears vagin a votar a la comissió

diputats-pp-balears-14Dimarts dia 8 d’abril, a les 10 hores, esta convocada al Congrés de Diputats la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que, en el vuitè i últim punt de l’ordre del dia inclou la proposició d’EU, tramitada pel grup parlamentari de la Izquierda Plural referida a les prospeccions petrolíferes prop de les nostres costes. El debat d’aquesta proposició es va ajornar per la mort de l’expresident Adolfo Suárez, que va motivà la suspensió de l’activitat parlamentària.

El contingut de la proposició és idèntic a la Declaració Institucional del Parlament de les Illes Balears. El motiu de presentar-la va ser el diferent comportament dels diputats del PP a les Illes i a Madrid. Els diputats del PP de les Illes tengueren la possibilitat de votar contra les prospeccions en diverses propostes de resolució, una d’elles també presentada pel grup d’Izquierda Plural, i no ho feren ja que, amb excuses de mal pagador, al·legaren que les proposicions no es limitaven a demanar la paralització de les prospeccions, sinó que incloïen altres temes que per ells eren inacceptables. Ara ja no tendran aquesta excusa ja que la proposició que es sotmetrà a votació, inclou exclusivament el text aprovat al Parlament balear.

No obstant, des d’EU ens temem que en aquest cas també facin servir excuses. Es dóna la sorprenent situació de que cap diputat del PP de les Balears és membre d’aquesta comissió, cosa que ja indica que no els preocupa molt el tema del medi ambient. En qualsevol cas, tenen la possibilitat d’anar a aquesta sessió en substitució d’algun dels nombrosos diputats del PP que en són membres. La substitució de diputats en les comissions està prevista al Reglament del Congrés , i és la pràctica habitual: quan es debaten qüestions que tenen una incidència especial en la circumscripció per a la qual foren elegits, els diputats fan tot el possible per ser present a la comissió corresponent i poder opinar i votar. En aquest cas, sembla que no hi ha massa voluntat.

EU exigeix als diputats elegits per Balears que vagin a la comissió en la que es debatrà la proposició de llei. No anar-hi, suposaria una acte, un més, de covardia política i demostraria que la Declaració del Parlament només es va fer per quedar bé, però que en realitat el PP no vol aturar les prospeccions.

S’adjunta el text de la proposició no de llei.

Share This