Ha declarat que la proposició d’EU, idèntica a la Declaració Institucional del Parament és obra de descervellats

bauza i ramisÉs molt trista la feina de ser portaveu d’un partit que no té coherència ni línia política i que es sotmet a la voluntat dels poders econòmics, en aquest cas de les petrolieres, al mateix temps que intenta aparentar que es situen devora les reivindicacions de la majoria social. Això és el que li passa a Miquel Ramis, amb l’agreujant de ser diputat del Congrés al mateix temps que portaveu del PP balear.

Aquest senyor ha d’aparentar que el seu partit vol aturar les prospeccions petrolíferes, però no vol molestar al ministre Soria i a la cúpula popular que estan completament obsessionats en afavorí les prospeccions petrolíferes a molt poca distància de les nostres costes. La seva submissió als interessos del lobby energètic, disfressada de disciplina de vot, el va portar a votar al Congrés de Diputats en contra de les diferents propostes de resolució que demanaven aturar aquestes prospeccions, amb l’excusa de que aquestes propostes incorporaven altres punts sobre els que no hi havia acord. Era una excusa de mal pagador perquè hauria pogut demanar la votació separada dels diferents punts i no ho va fer.

Mentre a Madrid els diputats del PP recolzen sense fissures la posició del ministre Soria, el PP de les Balears, del que Miquel Rais n’és el portaveu, vol fer creure que fan tot el que poden per aturar-les. Així el president Bauzá no para de fer declaracions i porten al Parlament una Declaració Institucional que s’aprova amb l’assentiment dels 59 diputats.

Tanta contradicció i tanta hipocresia no podien quedar impunes. Per aquest motiu, EU va demanar al grup parlamentari de la Izquierda Plural que presentàs al Congrés una proposició idèntica a la Declaració Institucional, per aclarir si estaven disposats a votar a Madrid el mateix que voten a Palma. Aquesta proposició ha deixat descol·locats als diputats balears del PP que no saben com sortir-se’n, tret d’amagar-se i no anar a votar a la comissió parlamentària. Però Ramis ha fet una passa més i, a falta d’arguments, no se li ha ocorregut altre cosa que posar-se a insultar als que hem presentat aquesta proposició.

Miquel Ramis vol desacreditar el grup de la Izquierda Plural per haver presentat una proposició que, segons diu, és pròpia de descervellats. Amb aquestes declaracions incendiaries no insulta a EU sinó que ho fa al conjunt dels diputats del Parlament balear que varen aprovar la Declaració Institucional que ell, com a portaveu del PP, també deia defensar. Però també insulta a la immensa majoria de la societat balear que s’ha mobilitzat per demanar la paralització immediata dels projectes de prospeccions.

El senyor Ramis ha demostrat que no té categoria política ni tampoc educació, però els insults no podran tapar la seva hipocresia ni la del seu partit, si demà no va al Congrés a votar contra les prospeccions, recolzant la Declaració Institucional del Parlament balear, el millor que podria fer és dimitir de tots els seus càrrecs ja que no és digne de representar als ciutadans que el varen elegir ni s’entén com pot ser portaveu d’un partit que diu indistintament blanc o negre sobre la mateixa qüestió.

Per a EU, si demà al Congrés de Diputats no hi ha la presència dels 5 diputats del PP de Balears a la comissió que votarà la proposició, quedaran en evidència davant la ciutadania de les Illes: Rogelio Araújo, Maria de la O Ares, Enrique Fajarnés, Juan Carlos Grau i Miquel Ramis trenen la oportunitat única de recuperar la coherència i la dignitat política. En el cas que no ho facin, la serva covardia política no podrà amagar-se darrere els insults i la manca d’educació, hauran quedat retratats com uns diputats indignes de representar el seu electorat i els ciutadans de les Illes Balears.

Share This