El PP i UPyD han quedat “retratats”

Serà necessari continuar amb la mobilització popular per aturar els projectes

pastilla-upydNo ha pogut esser, la majoria absoluta del PP, que ha demostrat la seva hipocresia, juntament a UPyD  han impedit que el Congrés de Diputats reclamàs al govern de l’Estat la paralització dels projectes de prospeccions petrolíferes devora les nostres costes.

EU vol agrair el suport dels grups parlamentaris que han donat suport a la proposició, al mateix que condemna el vot en contra del PP i d’UPyD. Volem recordar que el text de la proposició, per tal de tractar d’aconseguir el suport unànime dels grups, tenia una redacció que era idèntica a la Declaració Institucional consensuada per tots els grups del Parlament Balear. A pesar d’això, el PP, que fou promotor d’aquesta Declaració Institucional, ha votat en contra demostrant que no tenen cap compromís real en aturar les prospeccions tot i les declaracions que fan un dia si i l’altre també, però quan han de pronunciar-se a la cambra que té les competències es dobleguen davant el ministre Soria i les petrolieres.

Els diputats del PP del Parlament balear feren un brindis al sol votant una Declaració que no té cap conseqüència pràctica, per tal de quedar bé davant el seu electorat, però els seus companys de Madrid no han mogut un dit per aconseguir que el Congrés condemnàs les prospeccions. Especialment patètic ha estat el diputat i portaveu del PP Miquel Ramis que, pere manca d’arguments, es va dedicar a insultar. Però ni ell, ni Enrique Fajarnés, que tenia la petició expressa del president del Consell d’Eivissa, ni cap dels altres diputats balears del PP s’han dignat ni tant sols a acudir a la comissió, cosa que si han fet, i és d’agrair, els diputats del PSOE.

La covardia i la manca de dignitat dels diputats del PP balear els desqualifica davant la societat de les Illes i del seu propi electorat ,que els reclama una oposició ferma a les prospeccions.

Aquest fet demostra que els ciutadans no podem baixar la guàrdia i que hauran de continuar les mobilitzacions davant la manca de coherència del PP. Així mateix, consideram que els ciutadans de les Illes faran molt bé recordant aquestes actituds a l’hora d’anar a dipositar el seu vot a les properes eleccions, s’han d’extreure conseqüències polítiques d’aquest fet.

Adjuntam l’esborrany de l’acta de la comissió en la que s’ha debatut i votat la proposició.

Share This