Cayo Lara participa en els actes de la inauguració

Al final no va poder ser, i la degradació programada per part de la propietat va obligar a abandonar la seu historia d’EU de l’Avinguda Espanya d’Eivissa. Un local en el que des de primers de 1977, encara en la clandestinitat, ha estat el lloc de trobada dels membres del PCIB en un primer moment i després d’EU, però també de molts altres col·lectius socials: un local ple d’història.

Però, tot i les dificultats econòmiques del moment, EU no podia quedar sense un a seu a Eivissa i, comptant amb un petit ajut solidaria per part d’IU federal, hem pogut llogar una nova seu que és modesta però també funcional. Situada a ses Figueretes, un barri de classe obrera autòctona i immigrada, està situat a una planta baixa molt accessible i oberta. El condicionament i la posta a punt d’aquest local i el reciclatge de mobles antics, que llueixen com a nous, ha estat exclusivament en base al treball voluntari de de la militància d’EU. Estam plenament convençuts que aquest local també servirà al llarg del temps com a lloc d’encontre de totes les persones d’esquerra i dels moviments social.

Per a la inauguració hem comptat amb una presència de luxe: el Coordinador General d’IU ha volgut compartir amb nosaltres aquesta inauguració. Ja a les 11,30 del matí del dissabte dia 5 d’abril, obríem les portes als mitjans de comunicació per a la roda de premsa de Cayo Lara, que estigué acompanyat per Artur Parrón i Òscar Rodríguez. En la roda de premsa, Cayo Lara va reafirmar el compromís d’IU federal en la lluita contra les prospeccions petrolíferes, alhora que comentava la situació política estatal i feia una crítica molt dura a la contrareforma de la Justícia que ha preparat el ministre Gallardón.

Posteriorment, el Coordinador General va participar en un dinar de germanor amb militants i simpatitzants d’EU. El Bar Can Bartolo, que tantes vegades ens ha donat hospitalitat i ha estat la seu informal el temps que no disposàvem de local propi, fou el lloc elegit. Poques vegades aquest restaurant tengué una assistència tant massiva, però la bona feina del seu titular, el company Bartolo Torres, la cuinera i companya Susi i el seu fill i també company Adrià, feren que tot funcionàs a la perfecció.

Posteriorment, a les 17,30 es va fer la inauguració pública del local de ses Figueretes, en el que Cayo Lara pronuncià un breu discurs. A pesar de les dimensions massa reduïdes del local per a donar cabuda a tots els companys i amics que havien acudit, la megafonia que ens cediren Pere Ribas i Rubén i la utilització de l’espai públic de davant el local permeteren a tots els assistents escoltar les paraules del Coordinador.

La celebració durà varies hores en les que els afiliats i els amics i simpatitzants compartiren nostàlgies i projectes de futur, mentre consumien els aperitius que havien preparat els propis militants. En conjunt fou una jornada festiva, que va servir per engrescar-nos de cara al reptes amb els que ens enfrontam.

 

166973

 

Share This