A pesar del que diguin Serra, Ramis o Cabrer, els diputats del PP votaren a Madrid contra la MATEIXA proposta que aprovaren al Parlament balear

Els dirigents del PP eivissenc i balear es posen nerviosos davant la posició del seu govern i del ministre Soria en relació a les prospeccions, una posició que els posa en evidència i que demostra el poc pes que tenen a Madrid i la seua incoherència i hipocresia. Per a tapar-ho recorren a la mentida i a l’atac contra altres forces, intentant desviar l’atenció sobre els fets reals.

Des d’EU volem deixar clar que valoram la posició institucional del president del Consell d’Evissa que queda reflectida en les al·legacions presentades, com valorarem al seu moment la Declaració Institucional del Parlament que ell va recolzar com a diputat o l’exigència de que el diputat eivissenc Enrique Fajarnés votàs al Congrés contra les prospeccions. Però aquesta exigència no la mantingut en el temps i ara ja li sembla bé que Fajarnés no acudeixi a la Comissió en la que es debatia el tema i que el seu grup parlamentari voti contra la MATEIXA proposta que aprovà el Parlament.

A pesar de les mentides de Ramis (que ja queda automàticament desqualificat pels seus exabruptes), dela portaveu parlamentària Mabel Cabrer o del mateix Vicent Serra, la proposició que va portar Izquierda Plural al Congrés era IDÈNTICA a la Declaració Institucional del Parlament. 

Vicent Serra ha dit que “si es volia buscar una imatge conjunta d’unió s’havia de buscar la moció aprovada pel PP per unanimitat”, donant a entendre que la proposició de la Izquierda Plural era distinta.MENTIDA senyor Serra, i vostè ho sap.

Mabel Cabrer encara va més lluny i ha dit que “des del PP s’havia intentat transaccionar per tal que la iniciativa fos la mateixa que es va aprovar el Parlament per unanimitat”. MENTIDA senyora Cabrer. El que feren els diputats del PP va ser presentar una esmena que deixava la proposició en una declaració absolutament innòcua i sense contingut.

També resulta curiós veure com PP i PSOE es fan retrets mútuament intentant amagar el fons del debat, quan estam davant una proposició que la presenta EU mitjançant el grup parlamentari de la Izquierda Plural.

L’objectiu d’EU al presentar la proposició era la de veure si hi havia coherència dins el PP i votaven a Madrid el mateix que a Palma. Per desgràcia hem vist que això no és així, i no ho podran amagar per més mentides que diguin.

Per últim voldríem aclarir el perquè de la presentació davant Comissió i el que podien fer els diputats: la proposició es va presentar davant comissió per que al Ple s’hauria vist dins molt mesos,pel seu sistema de quotes que deixa els ordres del dia quasi en exclusiva en mans del PP i PSOE. La decisió que fos la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient, a la que correspon pel seu contingut, és de la Mesa del Congrés. Que cap diputat del PP de Balears formi part d’aquesta comissió, ja ens dóna una idea del que els preocupen aquests temes, però era completament factible i és una pràctica parlamentària habitual haver demanat assistir-hi en substitució d’algun diputat d’una altra circumscripció. És a dir, si no varen anar a la votació és perquè no volgueren. Ja que varen decidir no anar-hi, haurien pogut tractar de canviar la intenció de vot del seu grup, però no ho feren o no els feren el més mínim cas. Que no vulguin amagar aquest fet amb mentides i amb maniobres de distracció!

Share This