projecte-polo-IncaEU entén que un projecte que té previst ocupar 150.000 metres quadrats de terreny rústic per a activitats elitistes, que res tenen a veure amb els usos propis d’aquesta classe de sòl, no és el que necessita el poble ni té cap tipus de justificació.

Els promotors d’aquesta infraestructura, que inclou tres pistes de polo, una de doma, grades i una gran extensió d’aparcaments, que desnaturalitzarien completament aquest indret, la defineixen com una activitat “complementària” de l’hotel rural de la Casa del Virrei. Aquesta afirmació demostra que la degradació del llenguatge ha arribat al mateix extrem que la degradació del sòl rústic que propugna el PP. EU vol recordar que els hotels rurals tenen la seva justificació per a complementar les rendes dels agricultors, als que es permet un aprofitament atípic de les seves instal·lacions amb el compromís del manteniment agrari de la finca en la que s’ubica l’hotel rural.

Evidentment, un projecte que ocupa els terrenys de l’explotació agrària per a activitats d’oci i d’espectacle i que suposa un transformació total dels terrenys, de cap de les maneres es pot considerar com a complementària de l’hotel ni de l’activitat agrícola sinó que significaria la desaparició d’aquests conceptes.

Els promotors confien en que el projecte anirà endavant gràcies a la “llei Delgado” promoguda per un conseller que abans de dimitir del seu càrrec es va permetre, amb en beneplàcit de Bauzá, destrossar la legislació territorial i els usos tradicionals del sòl rústic en favor de tot tipus de negocis extravagants, i d’estendre l’especulació urbanística al conjunt del territori. Una especulació que el conseller Company, que no es vol quedar endarrere, vol portar al paroxisme amb la llei que està preparant.

EU està en contra d’aquesta utilització del sòl rústic i creu que les úniques activitats complementàries que s’haurien d’autoritzar són aquelles que de veritat serveixi per a complementar i assegurar els usos agraris o ramaders, i que mai hauria de servir per a negocis que el que volen és un aprofitament absolutament incompatible amb els usos i el paisatge rural.

Share This