Les tres associacions de pares i mares de Balears exerciran l’acusació

15-04-2014-1El Govern de José Ramón Bauzá ha aconseguit un resultat insòlit amb la seva política d’imposició sobre els docents i la comunitat educativa en general: les tres associacions de pares i mares de les Balears s’uneixen en la querella criminal contra Bauzá, Camps i Estarellas, una querella que sorgeix de Menorca, on la repressió sobre els docents ha tengut més virulència, i que serà sufragada per subscripció popular.

Aquest fet és completament excepcional i és la conseqüència directa de la prepotència, la manca de diàleg, les imposicions i la persecució arbitrària de tots els discrepants. Si fins ara la política educativa de Bauzá havia provocat el rebuig ciutadà en forma de grans mobilitzacions que, a pesar de ser les més importants que s’hagin produït mai a les Illes, no serviren per fer reflexionar un govern completament autista, les associacions de pares i mares inicien ara la via penal com última possibilitat d’exigir una rectificació.

Desconeixem el recorregut que pugui tenir la via penal, però és evident que el Govern s’ha extralimitat, ha trepitjat drets i ha imposat les seves mesures pròpies d’una ideologia d’extrema dreta, per damunt de la lògica, els criteris pedagògics, el dret a la participació i, fins i tot, les sentències judicials. Si aquest fets són mereixedors de condemna penal ho decidiran els jutges, però el que és més significatiu, des d’un punt de vista polític, és el rebuig extrem que ha provocat l’actitud del Govern no només entre els docents sinó també entre els estudiants i els pares i mares, es a dir, el conjunt de la comunitat educativa.

L’acord unànime de les diferents associacions de pares i mares d’actuar penalment contra els responsables polítics, hauria de fer reflexionar el Govern, que no pot continuar imposant les seves polítiques educatives al dictat de grupuscles d’extrema dreta, ignorant les opinions de tots aquells que són els destinataris d’aquestes polítiques.

Segurament el Govern, una vegada més, farà una utilització abusiva dels serveis jurídics de la Comunitat en una qüestió que no li és pròpia, per a defensar a membres del Govern que poden haver incorregut en il·lícits penals. Però el problema no és aquest, el veritable problema polític rau en l’enfrontament obert amb tots els sectors educatius, el que cal no és mantenir-se en les posicions que provoquen un rebuig tant important, esperant que la instrucció penal s’allargui indefinidament, sinó d’obrir vies de diàleg cercant el consens socials i renunciant a la imposició.

 

Share This