Esquerra de Menorca Esquerra Unida s’oposa a la propera visita de tropes de l’OTAN a Menorca per realitzar “pràctiques” a la Base de Sant Isidre.

EM-EU volem que Menorca sigui una illa de pau. Creim que L’OTAN, i en particular l’exèrcit i les bases dels EUA d’Amèrica, són instruments incompatibles amb un nou ordre internacional basat en la pau i el desarmament. Els responsables d’aquest sistema militar han convertit la guerra en el recurs que els garanteix els subministraments energètics, les matèries primeres, els mercats i les rutes de comerç, el domini i la intimidació.

Creim que l’OTAN no pot donar una resposta militar a problemes com la pobresa, els recursos energètics, els fluxos migratoris, el crim organitzat, fenòmens que haurien de ser objecte d’una resposta civil. La principal arma de destrucció massiva és la pobresa, perquè causa més morts que qualsevol arma militar.

OTAN NO

 Creim que Menorca no ha d’acollir cap casta de maquinària de guerra i més en època de crisi/estafa i austericidi. L’escandalós cost de traslladar més de 1.400 soldats, maquinària i vaixells més el de les maniobres mateixes es podria destinar a causes molt més necessàries, no hi ha dubte.

En el seu lloc i conforme a la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, proposam que es faci de Menorca un lloc per assajar intervencions en catàstrofes naturals, situacions d’emergència i en missions de pau a l’empara del dret internacional.

Al mateix temps que fem ostensible la nostra protesta, mitjançant el grup parlamentari de l’Esquerra Plural farem arribar la nostra queixa al Congrés de Diputats, perquè aquesta sigui la darrera vegada que la OTAN visita l’illa per fer-hi pràctiques de caire bèl·lic.

Share This