Ho han tornat a fer. Després d’haver pagat 12.000 € pel concert de Pablo Alborán de l’estiu passat, l’Ajuntament s’ha compromès a tornar a pagar la mateixa quantitat, diuen, per un concert de David Bisbal.

Des de l’Assemblea local d’EM-EU tornam a repetir que no entenem que un concert d’un artista amb tan de renom hagi de mester un ajuda d’aquesta casta, grossa o petita, quan les entitats culturals, socials i esportives de Maó han vist reduïdes les seves ajudes. Segons l’ideologia neoliberal del PP, qui volgués fer un concert de grans dimensions a Maó hauria de córrer ell mateix amb el risc (i els beneficis). Com és lògic, les ajudes haurien d’anar destinades a activitats que difícilment es farien si no hi hagués el suport de les administracions públiques, que per açò hi són. A l’Ajuntament popular de Maó és el món al revés.

Bisbal

 

És difícil d’entendre que l’Ajuntament i el Teatre Principal dediquin esforços i es dediquin a fer de promotors d’un concert de grans dimensions. A més, el preu de l’entrada (33€) serà prohibitiu per a moltes famílies. Dins l’allau de grans concerts arreu de l’estat espanyol en època estival no creim que un concert més de David Bisbal hagi de reportar grans beneficis a Maó quant a promoció o imatge. Qui en vol sortir beneficiat és l’Ajuntament.

Ja hem denunciat amb anterioritat que l’Ajuntament de Maó es dedica a fer una política molt cosmètica, de foto. En efecte, organitza bunyolades, paelles, fires, concerts de “prestigi” i sabem que la batlessa ja qualca per a les festes, però l’altra política, la que van prometre que farien, la d’ajudar la gent i desenvolupar l’economia de la ciutat no l’estan fent. El PP de Maó ha entrat en una cursa d’organitzar cada cop espectacles més grans al mateix temps que és més inoperatiu en els temes que afecten la ciutadania.

És paradoxal que el PP reformi la Llei de bases local, que buida de competències els ajuntaments i que farà que no pugui tenir escoles municipals de música, per exemple, amb el que suposarà per a moltes famílies per l’encariment d’aquests ensenyaments, i que a la vegada gasti temps, esforços i doblers a fer una cosa que no li pertoca.

És paradoxal, o no tant,  que només entengui la cultura com un mitjà per promocionar el turisme, i el turisme com a únic mitjà per desenvolupar l’economia. És la política amb clucales. És la turistificació de tot.

Assemblea de Maó d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida

Maó, 17 d’abril de 2014

Share This