llei de simbols NOSembla ser que el Govern a la fi ha recapacitat i ha decidit no publicar per ara el Decret de Símbols, un decret que enduria encara més la nefasta Llei que el PP va aprovar per coartar la llibertat d’expressió dels centres educatius i dels ciutadans en general. Amb el decret que s’havia sotmès a exposició pública, el Govern havia aconseguit el rebuig generalitzat dels ajuntaments, inclosos els governats pel PP, per la invasió de competències municipals.

Tota la qüestió dels símbols i la seva innecessària regulació, sorgeix de la voluntat del Govern de penalitzar la revolta popular que es va produir contra la política educativa i la imposició del TIL. L’objectiu era i és, tractar d’eradicar la presència de senyeres o llaços quadribarrats, tant presents a les Illes en tot tipus de símbols oficials, i representació gràfica de la llengua catalana, que el Govern està obsessionat en marginar.

El Govern, que ja va legislar en contra de les indicacions del Consell Consultiu que considera anticonstitucional la llei de símbols, no els va remetre l’esborrany del decret per al seu dictamen, ja que eren ben conscients de que tornarien a remarcar la seva inconstitucionalitat, però aconseguiren el rebuig unànime de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.

Sembla ser que la raó última de no aprovar el decret ha estat en l’oposició manifestada per molts batles del PP de la part forana. Per una vegada, Bauzá ha estat conscient de que no li convenia generar més conflictes ni alimentar les conspiracions contra el seu lideratge, i ha decidit deixar en suspens l’aprovació del polèmic decret.

EU valora aquesta suspensió, però exigeix la renúncia definitiva a la publicació del decret i a qualsevol mesura que tengui com objectiu la combatre la llibertat d’expressió i la defensa de la llengua catalana, com és el cas de la mateixa llei de símbols que s’hauria de derogar de manera immediata, per tractar-se d’una norma dictatorial i inconstitucional.

 

Share This