Seria escandalós que empreses que han rebut tracte de favor o hagin participat en el finançament il·legal participin en aquest descomptes

   

Carne PPEl PP de Balears segueix amb la seva campanya d’aconseguir empreses que facin descomptes per les compres dels seus militants, asseguren que ja tenen 300 empreses adherides amb més de 700 punts de venda.

   

És difícil imaginar-se una perversió major del concepte de militància política, que hauria de ser exclusivament per a defensar el seu model de societat, fent les propostes que millor es corresponguin amb la seva ideologia. Però el PP es planteja afiliació d’una manera molt diferent, es tracta d’aconseguir una massa d’estómacs agraïts que recolzin sistemàticament les decisions dels seus dirigents. Fins ara, era ben conegut que els militants del PP tenien facilitat per accedir a determinats llocs de treball en empreses públiques o a aquelles que contractaven amb l’Administració, ara fan una passa més, i el carnet del PP servirà per a descomptes comercials, una altra manera de comprar voluntats.

   

Com ha declarat en seu judicial el que el llarg de molts anys va ser el tresorer estatal del PP, els “donatius” de les empreses i la comptabilitat amb B ha estat una pràctica habitual de totes les organitzacions d’aquest partit. És ben conegut que el cost real de les campanyes electorals del PP de Balears sobrepassaven en molt les despeses declarades i els límits legals. La instrucció de les diferents causes de corrupció han posat al descobert una mínima part d’aquestes despeses irregulars i com hi havia empreses que “regalaven” la seva feina o la cobraven en negre. Fins i tot, per sentència judicial, s’han vist obligar a tornar la despesa que carregaren al Govern per l’edició i enviament de propaganda electoral del partit. Les sospites del tracte de favor cap a determinades empreses que aconsegueixen contractes amb l’Administració i la compensació que aquestes fan amb finançament il·legal, s’estan investigant en diferents jutjats. Les trames Gürtel i Over tenen ramificacions a les Illes i la corrupció generalitzada de l’època Matas sembla que no ha desaparegut de la pràctica política del PP.

   

Davant d’aquesta situació, és lògic preguntar-se quins beneficis obtindran les empreses que fan descomptes als militants del PP? Han fet on tenen previst fer algun tipus de contracte amb les administracions governades pel PP? N’hi ha alguna que estigui vinculada a les trames Gürtel i Over, a l’escàndol del Palma Arena o a altres casos de corrupció?

   

Tampoc estaria per demés saber quins tipus d’insinuacions subtils s’han fet damunt de les empreses per a obtenir uns descomptes sense cap lògica comercial. No haurà passat com amb la fracassada i vergonyosa Targeta Verda, en la que es va establir una mena d’impost revolucionari sobre les cadenes hoteleres per a que es fessin càrrec d’un estoc d’aquesta targeta inútil? En aquell cas, la compra de les targetes per part dels hotels es venia com a compensació de la retirada de l’odiada (per part dels hotelers) Ecotaxa. Quina compensació hi ha en aquest cas?

   Moltes preguntes que necessiten resposta, però hi ha una qüestió inexcusable per transparència i ètica democràtica. El PP ha de fer públic el llistat del les empreses que fan descomptes als seus afiliat. La ciutadania té dret a conèixer-les, a saber els vincles que tenen amb el partit i, fins i tot, a decidir no comprar en aquests comerços que fan discriminació en funció de la ideologia, si ho consideren convenient. Si el PP no fa cas a aquesta exigència democràtica i continua amb l’obscurantisme, serà la evidència que les pràctiques del PP no han canviat i que segueix amb els tractes de favor i amb la connivència amb la corrupció política.

Share This