La proposta de reducció del nombre de parlamentaris és un autèntic “pucherazo”

   

jose ramon bauza al parlamentEl president Bauzá, incapaç de donar resposta a les preocupacions dels ciutadans de les Illes, fa una fugida endavant i en una proposta carregada de demagògia, pretén ara reduir el nombre de parlamentaris del Parlament balear, reduint la seva representativitat i la democràcia. L’excusa fraudulenta que fa servir per aquesta proposta és la de reduir la despesa pública, objectiu completament falç com demostrarem.

   

El PP sempre ha jugant amb avantatge en les conteses electorals, des de l’època de Gabriel Cañellas, utilitzant per a les campanyes recursos procedents de suborns com els del túnel de Sóller, cosa que han continuat practicant al llarg del temps, com ho demostra la denúncia de la fiscalia que s’està tramitant actualment. Quan amb això no n’han tengut prou han modificat a l’últim moment el percentatge mínim de vots per accedir al Parlament, tractant de barrar el pas a UM.

   

En aquest moment en que el bipartidisme es troba en hores baixes, utilitzen tot tipus de maniobres per tal d’assegurar el seu manteniment i la majoria del PP. La proposta que fa en aquest moments el PP suposaria deixar sense efecte la proporcionalitat que propugnen la Constitució i l’Estatut. De fet, ja en aquest moments, el Parlament és molt poc proporcional, ja que amb menys del 50% dels vots el PP té el 60% dels diputats. El que s’ha de fer i el que demana bona part de la societat és augmentar la representativitat, no reduir-la (recordem el lema del 15M: “No nos representan”). Tot això es pot fer sense augmentar despeses sinó reduint-les.

   

Si el PP volgués reduir les despeses començaria per fer una campanya austera, no una campanya com les que han fet sempre i la que preparen actualment. Si el PP volgués reduir despesa, llevaria el sou als diputats que cobren un salari al mateix temps que tenen ingressos d’activitats particulars. Si el PP volgués reduir despeses eliminaria despesa protocol·lària, viatges innecessaris i dietes per acudir a consells d’administració, entre moltes altres coses. Si Bauzá vol reduir despesa pública podria començar tornant tot allò que ha cobrat indegudament per compaginar activitats incompatibles com a regidor de Marratxí i com a president del Govern.

   

Però ni Buazá ni el PP volen reduir despesa, volen assegurar-se el manteniment de l’estatus quo quan veuen el desgasts que té els seu partit. Per això no paren de preparar estratègies per tal de dificultar o impedir l’accés al Parlament de les opcions que li són incòmodes, ja sigui mantenint una llei electoral injusta que beneficia absolutament als partits majoritaris, ja sigui mitjançant la llei d’Hont, que no volen substituir per un sistema més representatiu, ja sigui mantenint el mínim antidemocràtic del 5% dels vots.

   

La reforma de la llei electoral que proposa Bauzá seria l’autètica “puntilla” a un sistema representatiu que ja es troba molt lluny de representar fidelment la voluntat dels ciutadans. En definitiva un autèntic “pucherazo” disfressat de reducció de despesa. El ciutadans han de ser conscients que aquesta proposta no defensa cap interès públic, únicament tracta d’augmentar els benefici cap al PP que ja li atorga la llei actual.

Share This