El 1r de maig del 2014 ha de servir per conscienciar més treballadors, perquè amb les receptes del PP, o les proposades del PSF a França, no només no sortirem de la crisi, sinó que encara hi haurà més pobresa. Pobresa energètica, pobresa infantil, pobresa que afecta més gent durant més temps. Tenir avui feina no és garantia de no patir exclusió social.

A Menorca els treballadors d’hoteleria veuen com la patronal està fent una ofensiva en la negociació del conveni col·lectiu, per disminuir els seus drets a l’hora que la mateixa patronal declara beneficis sense que açò es tradueixi en més contractació ni en contractació de millor qualitat. També estan pendents del seu conveni els treballadors del transport discrecional i regular. Als ajuntaments en ocasions s’imposen als treballadors públics condicions laborals sense pactar-les amb les juntes del personal i els comitès d’empresa. Ara el Tribunal Suprem ha resolt plantejar qüestió de constitucionalitat al Tribunal Constitucional per la supressió retroactiva de la paga de Nadal de 2012. Durant el 2013 la inversió en dependència es va reduir un 13% a l’estat espanyol.

Per altra banda, els bancs que han estat rescatats amb doblers públics declaren beneficis i mentre açò passa segueixen mantenint pràctiques poc negociadores amb els afectats per les hipoteques o les preferents.

1r maig

L’enquesta de l’EPA desmunta tots els arguments del PP, i demostra que cada cop hi ha més persones en atur estructural, que cada cop l’ocupació és de pitjor qualitat, que cada cop hi ha més famílies on cap dels seus membres té cap ingrés i que la disminució de població activa augmenta així com l’atur juvenil i entre les dones.

Ara davant la possibilitat d’un tractat de comerç entre la UE i els EEUU que pot desregularitzar encara més ses condicions laborals, fa falta una major mobilització. Mobilitzacions com les de Coca-Cola, PANRICO, els treballadors de la recollida de fems de Madrid, o els docents de les Illes Balears, marquen el camí.

Menorca necessita per al seu desenvolupament un canvi de direcció que abandoni obres faraòniques com les rotondes, i necessita ja solucionar el problema dels transport aeri com a principal problema estructural de l’illa. Menorca necessita d’uns serveis públics forts i ben dotats, ja que el mercat no pot garantir als menorquins, ni la salut, ni la sanitat, ni els serveis a les persones ni les infraestructures aeroportuàries.

Esquerra de Menorca Esquerra Unida vol recordar que dia 1 de maig és el dia de tots els treballadors i, per tant, des de la solidaritat i des de la coordinació d’accions el més ample possible  podrem derrotar les polítiques de la TROIKA, que han fracassat. El 22M va servir per recordar que milers de persones estan disposades a lluitar i a no deixar-se estafar més. La resignació no és una opció, per açò també volem cridar a participar a les eleccions europees de dia 25 de maig per dir no a la TROIKA i donar el poder a la gent.

 Feim, per tant, una crida a participar de les mobilitzacions convocades pels sindicats i a participar en la manifestació que dia 1r de maig sortirà a les 11 h de la Plaça Esplanada de Maó.

PER UNA SORTIDA SOCIAL DE LA CRISI, PER L’OCUPACIÓ DIGNA, PELS DRETS DELS TREBALLADORS

Share This