La fiscalia ha actuat al servei de l’estratègia d’atemorir els que protesten

 

katiana vicens 2014Coincidint amb la celebració de l’1 de Maig, s’ha conegut que la fiscalia demana quatre anys i mig de presó per a la secretària general de CC.OO., Katiana Vicents, per uns incidents produïts el 29 de març de 2012 en el decurs de la vaga general convocada per aquell dia.

Per a EU aquesta petició de la fiscalia és demencial i incomprensible. Únicament es pot entendre des de l’onada ultraconservadora promoguda pel PP que tracta de retallar llibertats i criminalitzar les protestes, la fiscalia en aquest cas s’ha posicionat al servei d’aquesta estratègia amb una petició de pena completament absurda que no pot tenir altra finalitat que la d’atemorir els que protesten per tal d’aconseguir que s’accepti mansament la pèrdua dels drets socials i les llibertats ciutadanes. És una autèntica vergonya que la fiscalia hagi caigut tant baix i s’avengui a actuar d’aquesta manera.

EU vol manifestar la seva absoluta solidaritat amb Katiana Vicens i exigeix a la fiscalia la retirada de l’acusació i la sol·licitud de la pena. La dramàtica situació dels treballadors, la pèrdua continuada de llosc de feina i de drets laborals fa que es produeixi una crispació social que, lògicament, provoca protestes i mobilitzacions. En el marc d’aquestes protestes és allà on es va produir l’actuació de Katiana Vicents, en la seva funció de dirigent sindical. L’acusació de la fiscalia no va només contra la secretària general de CC.OO sinó que es projecte contra els sindicats i les organitzacions obreres, a les que volen silenciar.

EU entén que com la fiscalia és un òrgan jerarquitzat, el Fiscal General de l’Estat ha d’intervenir i corregir aquesta actuació.

 El sistema judicial espanyol està cada vegada més desprestigiat, la ciutadania contempla amb estupor com els culpables d’enfonsar empreses o del sistema bancari o els que estafaren sistemàticament els petits estalviadors viuen molt tranquils mentre que els jutges que tracten de jutjar aquestes conductes són sistemàticament apartats i sancionats. La Justícia, majoritàriament condemna els que tenen pocs recursos mentre que és molt laxa amb els grans delinqüents econòmics. Si a això hem d’afegir que la fiscalia actua com un element repressó de les protestes populars, la conseqüència és dramàtica per als drets i les llibertats de la ciutadania. Però ni la fiscalia ni els poders econòmics o polítics ni les forces repressives podran acabar amb la protesta contra les injustícies.

Share This