La Conselleria d’Educació actua al dictat d’organitzacions d’extrema dreta sense cap representativitat

 

Jaume March i assamblea docentsAl final, la Justícia posa les coses al seu lloc: el jutjat ha arxivat la denúncia penal contra el director de l’Institut de Marratxí, Jaume March. En un auto molt contundent, el jutjat lleva tota raó a la denúncia del pare d’una alumna que presideix una associació d’estudiants d’extrema dreta. Al contrari, el jutjat si que veu irregularitats en el fet de que aquesta associació conegués amb antelació i difongués el contingut d’un expedient de la Conselleria contra aquest director, abans que li fos comunicat.

 

El director de l’Institut es troba en aquest moment expedientat i suspès de les seves funcions com a conseqüència dels fets denunciats, en els  que el jutjat no veu cap comportament irregular.

 

EU reitera la seva solidaritat amb el director de l’Institut de Marratxí i celebra que s’arxivi la causa judicial que hi havia contra ell. Al mateix temps, exigim que la Conselleria d’Educació, retiri l’expedient disciplinari, reincorpori el director a les seves funcions i demani disculpes per aquestes actuacions impresentables.

 

L’auto judicial demostra que no hi havia cap motiu per a expedientar el director i que, per tant, del que es tracta és d’una persecució política contra els que discrepen de les actuacions de la Conselleria. Unes actuacions que estan inspirades per organitzacions d’extrema dreta que no es representen més que a ells mateix, ja siguin el Círculo Balear o la mal anomenada Asociación de Estudiantes Libres. Aquest tipus d’associacions són escoltades i privilegiades per part d’una Conselleria que no vol ni parlar amb els representants del professorat, dels pares o dels alumnes.

 

La Conselleria hauria d’explicar com és possible que l’expedient al director fos conegut per l’Asociación de Estudiantes Libres, abans que fos comunicat al director. En aquest cas si que hi ha hagut una connivència absoluta al marge de la legalitat que convindria que fos investigada.

 

EU afirma que la persecució política contra els discrepants va més enllà de la Conselleria d’Educació i abasta també la Delegació del Govern i tot el PP balear, l’arxiu que també s’ha produït de les actuacions contra un grup d’estudiants que participaren a la vaga general, així ho demostren. Tot i que el jutjat no ha trobat cap fet punible en la seva actuació, aquests estudiants foren detinguts i hagueren de suportar acusacions molt greus que s’han demostrat totalment infundades.

 

Share This