Jose Ramon Bauza aferrant cartellEn la tramitació judicial del cas Gürtel, ha aparegut documentació en la que consta que José Ramón Bauzá va rebre regals de Nadal  d’aquesta trama de corrupció política i empresarial, concretament del seu capitost Francisco Correa.

 

Bauzá figurava amb la categoria de VIP en un llistat de 12 dirigents del PP que mereixien el reconeixement de la trama i un tracte especial pels serveis prestats o pels que s’esperaven obtenir. En aquesta llista tant escollida també hi figurava l’ex alcalde de Boadilla del Monte, epicentre del cas Gürtel.

 

EU exigeix al president Bauzá que expliqui per quin motiu va ser mereixedor d’aquesta “cortesia” de Francisco Correa i si ha rebut més presents de persones imputades amb les trames de corrupció amb incidència a les Illes (Gürtel i Over) i quines firen les contraprestacions que obtingueren o pensaven obtenir els corruptes amb aquests regals.

 

Els regals de Franisco Correa i d’altres corruptes com ell, no es feien precisament per altruisme sinó que eren pràctiques interessades per a guanyar la bona relació i el tracte favorable de les persones que, per les seves responsabilitats polítiques o institucionals, tenien la possibilitat d’afavorir els seus negocis bruts.

 

Es inacceptable, que els responsables polítics acceptin regals de les empreses que fan negocis amb les administracions. De fet l’acceptació d’aquest regal xoca frontalment amb el tant pompós com inútil Codi Ètic que Bauzá va impulsar com a mesura propagandística, però que no s’aplica a ell mateix.

 

El President Bauzá ha de sortir inexcusablement a donar explicacions, el seu silenci només pot indicar que li sembla acceptable rebre regals procedents de la corrupció més escandalosa. Si no ho fa, si no pot demostrar que va tornar el regal i que no n’ha rebut d’altres empreses, es trobaríem en la lamentable situació de veure com la més alta autoritat de les Illes Balears, és sospitós de connivència amb la corrupció i que té un comportament èticament i políticament inacceptable.

Share This