El lamentable espectacle que ahir donà la Sra. Estaràs al debat electoral organitzat per IB3 demostra o una ignorància sobre com funcionen les pensiones indigne d’una candidata al parlamen europeu o, el que seria encara pitjor, un desig deliberat de mentir

eberhard estarasTal i com es pot comprovar a la pàgina web d’IB3, la Sra. Estaràs, fins en dues ocasions, va negar l’afirmació del Sr Grosske de què les pensions perdien poder adquisitiu afirmant:

(minut 24 i 29 segons) “noltros durant aquest any hem aprovat una llei en el parlament perquè les pensions no se puguin tornar a congelar i perquè sempre pugin per damunt del cost de la vida

(se sent la veu del Sr. Grosske : “això és mentida, això és mentida“)

això és absolutament real, – continua la Sra. Estaràs – no se posi nerviós, en acabar el debat ho podrà mirar

Més tard (minut 31 i 2 segons)  la Sra. Estaràs reitera: “per contestar al Sr. Grosske, les pensions han de pujar com l’IPC i, si pot ser, per damunt” i el Sr Grosske la tornar acusar de mentir davant les càmeres.

Com tothom sap i com els pensionistes han patit a la seva butxaca, la Ley 23/2013 de 23 de diciembre, publicada al BOE núm.309 de 26 de desembre del 2013, “reguladora del factor de sostenibilidad del índice de revalorización del sistema de pensiones de la seguridad social” estableix amb claredat una pujada mínima de les pensions del 0,25% (independentment de l’increment de l’IPC) i màxima de l’IPC + el 0,5%.

Es a dir, fa 6 mesos que el PP va fer saltar pels aires els principis del Pacte de Toledo  que la Sra, Estaràs pretén fer creure que encara són vigents.

Tant si la lamentable actuació de la Sra Estaràs respon a una ignorància inqualificable en un responsable polític que aspira a representar-nos a Europa com si respon a un encara menys qualificable desig d’embullar el debat i enganyar a la ciutadania, Esquerra Unida exigeix a la Sra. Estaràs que demani disculpes als pensionistes per ignorar el patiment al qual el seu propi partit els ha sotmesos i que demani també disculpes al Sr. Grosske per la manera prepotent com es va conduir durant el debat en afirmar que les pensions no perdien poder adquisitiu  SOBRE TOT, ALS PENSIONISTES DE LES BALEARS.

Share This