En el marc de les Eleccions Europees, Em-Eu creim convenient abordar una problemàtica cada vegada més creixent, cada vegada més visible a la societat menorquina: volem posar sobre la taula l’increment de la pobresa i l’exclusió social.

Per aquest motiu organitem una Taula Rodona amb la participació de persones que constaten aquesta realitat dia rera dia en els seus llocs de feina.

Parlar de pobresa no és fàcil ni còmode, però parlar de pobresa és una passa necesària per conèixer el problema, prendre’n consciència i passar a l’acció. I a la nostra formació volem passar a l’acció, volem cridar l’atenció i lluitar contra la pobresa i la desigualtat social provocades per la ruptura del tan admirat model social europeu, en nom sempre de la crisi financera, i com a conseqüència de l’avanç de polítiques neoliberals. Les condicions econòmiques imposades per la Troica no permeten afrontar les necesscitats socials amb polítiques públiques eficaces que suposin un canvi de direcció perquè els ciutadans gaudeixin de protecció social.

Així mateix, recordem també que, tant el PP com el PSOE, partit en el govern i primer partit de l’oposició, amb la reforma de l’article 135 de la Constitució espanyola, han condemnat la població a viure cada vegada amb més precarietat i amb més pobresa.

I això , fins quan? “Ja comença a anar bé”, ens diuen. “Ja n’estem sortint… però encara falta un esforç més, encara heu de ser més precaris i més pobres…perquè, és clar, hem de salvar bancs, hem de salvar autopistes, hem de salvar les especulacions financeres….”Sí, això és el que ens diuen, primer els bancs i la macroeconomia, després les persones. Una vergonya.

Per això, a EM-EU exigim la protecció social com una responsabilitat pública, exigim una planificació de xoc contra la pobresa i l’exclusió social, exigim una renda básica universal, exigim una política de protecció i atenció a la infància, exigim atenció a la depèndencia i a la promoció de l’autonomia personal, exigim la inclusió social de les persones amb diversitat funcional. Exigim que se’ns escolti i que se’ns atengui. Exigim que primer les persones.

Convidem a tothom que vulgui mirar la realitat de la pobresa a la cara i que vulgui combatre-la a la Taula Rodona que tindrà lloc dijous dia 22 de maig a la Casa de Cultura de Ciutadella i que comptarà amb la presencia de na Tònia Florit, secretària general de Càritas Menorca, VicençArnàiz, psicòleg infantil i director de l’Equip d’Atenció Primerenca i en Juanma Gil, treballador social del Servei Insular de Família.

Share This