EUIB-Esquerra Plural vol donar les gràcies a les 24.000 persones que han confiat en ella a les eleccions celebrades el dia d’ahir.. Això significa un increment de 17.140 vots més i gairebé quadruplicar els nostres resultats respecte a les passades eleccions europees.

EUIB-Esquerra Plural iguala així el millor resultat obtingut a les Balears en la seva història que es va produir, precisament, a les eleccions europees de 1994.

Volem destacar, dins aquest panorama, els excel·lents resultats obtinguts a Formentera i Menorca i l’increment espectacular de vots a molts de municipis d’Eivissa i de la part forana de Mallorca.

Així mateix, volem felicitar els nostres companys d’IU-Izquierda Plural que, en el conjunt de l’Estat, ha triplicat els seus resultats i han obtingut un milió més de vots que a les passades eleccions.

Des d’un punt de vista general, volem també mostrar la nostra satisfacció per la desaparició del bipartidisme a l’Estat espanyol i a les Balears. Un sistema on els dos partits majoritaris no arriben al 50% dels vots en cap cas es pot considerar un sistema bipartidista.

Així mateix, volem saludar i felicitar a Podemos pels excel·lents resultats obtinguts. Amb el màxim respecte a la seva personalitat diferenciada, el seu programa comparteix molts d’aspectes essencials amb el d’IU-Esquerra Plural i, en aquest sentit, s’ha de concloure que, per primera vegada a l’Estat espanyol i a les Balears, es dóna el fet que partits de l’esquerra transformadora i alternativa freguin el 20% dels sufragis.

La crisi del bipartidisme i aquest vot espectacular obtingut per l’esquerra alternativa obrin unes enormes expectatives de canvi en el cicle electoral que acabarà a les properes eleccions generals del 2015. Des d’aquest punt de vista, la possibilitat que Espanya planti cara a la Troika i a les seves polítiques d’austeritat que tant de mal estan causant al nostre país va donar ahir, dia 25 de maig, una passa de gegant.

Així mateix, la lectura atenta dels resultats a les Illes Balears fan pensar que el canvi polític a les Illes Balears, al seu govern, als seus consells i als seus municipis és ben a prop i podrà posar terme a l’etapa de prepotència política i d’insensibilitat social i mediambiental que ha caracteritzat, durant aquests anys, al PP de les Illes Balears.

 

25M-2014

 

Share This