alpha-pam-L-i C4TRDes d’Esquerra Unida de les Illes Balears manifestam la nostra satisfacció per la decisió de l’Audiència de Palma d’obrir novament la via per a la demanda presentada per diverses organitzacions sobre la mort d’Alpha Pam, a causa d’una tuberculosi, per manca d’atenció sanitària. 

L’exigència per part de la justícia de fiances molt elevades per poder iniciar el procediments judicials a organitzacions socials i polítiques que no disposen d’aquests recursos, motiu pel qual es va tancar la demanda en el seu dia, és una forma de discriminació que deixa en la indefensió als sectors populars, mentre dona tota classe de possibilitats als poderosos i fins i tot al que s’han enriquit amb la corrupció.

Felicitam a aquestes organitzacions -ASEMA, CGT, UGT y Asociación de Senegales de Mallorca-i les animam a continuar endavant amb el procés engegat. També volem exigir que s’arribi fins a les darreres conseqüències en la investigació sobre la mort, fa un dies, de la jove nicaragüenca que va morir després de més de 4 hores esperant a urgències al Hospital de Toledo.

 Les polítiques de retalls, exclusió i deteriorament dels serveis públics maten, especialment als sectors socials més vulnerables. Per això és imprescindible comptar amb una sanitat pública universal.

Àrea de Benestar i Salut d’Esquerra Unida de les Illes Balears

Share This