Ahir la premsa es va fer ressò de que el Conseller de Turisme i Esports del Govern, Jaime Martínez, havia donat indicacions per iniciar un expedient per privatitzar 6 ports, 4 a Mallorca, 1 a Eivissa, i el de Fornells a Menorca.

Tot i que estaríem per tant en una primera fase, des d’Esquerra de Menorca volem denunciar el doble fet que suposa, per una banda, privatitzar allò que és públic i, per tant, donar a la gestió privada que voldrà obtenir guanys allò que és de tots, sent els usuaris d’aquests ports els principals perjudicats; però també totes i tots els ciutadans que perdem part del nostre patrimoni i dels nostres serveis.

fornells

El segon fet greu és que aquells que van ser elegits per gestionar la cosa pública, renuncien a la competència que és exclusiva segons l’article 30.5 de l’Estatut d’Autonomia i el que és més greu deixen d’assumir la seva responsabilitat, no sabem si perquè no en saben, o perquè no creuen en el sector públic. En ambdos casos creim que haurien de deixar el càrrec que ostenten.

A Menorca, especialment a Maó, molts d’usuaris del port ja han patit la gestió privada dels amarratges i com es va fer aquell “concurs” per gestionar-los.

Davant tots aquests fets sol•licitem al Consell Insular, que juntament amb l’Ajuntament des Mercadal facin un front comú per defensar els interessos col•lectius de tots i evitar aquest despropòsit.

Àrea d’Economia i Treball d’EM-EU

Share This