EU demanarà al ministre Wert  que insti a Bauzà a obrir negociacions amb la comunitat educativa

carmona-sastre-aparicio 

 

El Coordinador d’EUIB, Manel Carmona, acompanyat del Coordinador de Palma, Alejandro Aparicio, ha visita el docent Jaume Sastre que ja porta 22 dies en vaga de fam, com a protesta contra els atacs al sistema educatiu públic i a l’ensenyament en la nostra llengua perpetrats per part del Govern de Bauzá. Jaume Sastre reclama l’obertura d’un procés negociador entre el Govern i la comunitat educativa, que ha estat sistemàticament ignorada i menyspreada per part del PP.

 

Jaume Sastre ha obtingut el suport de nombrosos centres escolars i molt diverses associacions, però no ha aconseguit tòrcer l’actitud autoritària d’un govern que tot i el rebuig que provoquen les seves polítiques i el càstig electoral sofert, continua obstinadament aplicant la seva política d’extrema dreta deteriorant el sistema públic d’ensenyament. Ni tant sols el dramatisme de la situació de Jaume Sastre a mogut a un govern obcecat, que no escolta ningú, a tenir un gest cap el vaguista o a obrir negociacions amb els representants de la comunitat educativa.

 

Carmona i Aparicio, que comparteix completament els objectius de la seva acció, han manifestat a Jaume Sastre la solidaritat i admiració per la seva decisió a l’hora de reivindicar un model educatiu públic i de qualitat en el que la llengua pròpia de les Illes ocupi el lloc que li correspon però, al mateix temps, li ha manifestat la preocupació pels efectes sobre la seva salut d’una vaga de fam tant perllongada. Per a EU, l’objectiu de posar en evidència l’autoritarisme del PP en matèria educativa ja s’han aconseguit. Per aquet motiu, li ha aconsellat posar fi a la seva vaga de fam abans que tengui efectes irreversibles: no creiem que valgui la pena posar en risc la seva vida com a forma de protesta.

 

Per a EU, els resultats de les eleccions europees del passat diumenge han demostrat que la ciutadania no tolera més la forma de governar del PP, i li ha retirat d’una manera molt significativa el seu suport. Si aquest partit no és capaç de fer una rectificació en tota regla, no té cap possibilitat de governar a partir de les eleccions autonòmiques de l’any que ve. A Bauzá tot just li queda un any en el que pugui aplicar el seu mandat despòtic, i ara del que es tracta és d’agrupar forces per tal d’assegurar fer-lo fora del Govern. Accions com les de Jaume Sastre, les lluites dels docents i les grans mobilitzacions ciutadanes serviran per cavar la tomba política d’aquest governant impresentable que, al final, només serà un parèntesi, una mena de mal son.

 

Per tot això, EU convida a Jaume Sastre a abandonar la vaga de fam i a recuperar forces per a continuar la lluita per altres mitjans, tot esperant que aquesta vaga tant llarga no hagi perjudicat de manera greu la seva salut.

 

Per altra part, a través del grup parlamentari de la Izquierda Plural, EU demanarà l ministre Wert a que insti el president Bauzá a obrir negociacions amb la comunitat educativa.

Share This