Bo0vUVSIYAMNariAl PP de Balears se li acaben els arguments, el mateix dia que han votat per enèsima vegada al Congrés de Diputats en contra d’aturar les prospeccions petrolíferes, el Ministeri de Medi Ambient ha donat llum verda a l’inici de les prospeccions en el mar de Canàries, amb la Declaració d’Impacte Ambiental positiva.

Aquest fet desmunta completament l’estratègia de Bauzá i el PP balear que ens volen fer creure que una declaració negativa en el nostre cas seria suficient per atura els sondejos, sense pagar indemnitzacions. Com s’ha vist en el cas de Canàries, aquest és un risc que no ens podem permetre a la vista de la resolució del ministeri i de la molt sospitosa tramitació de les al·legacions presentades de manera massiva pels ciutadans de les Illes i que s’han perdut pel camí o es troben al limbo.

Com hem dit reiteradament des d’EU, coincidint amb les diverses associacions que lluiten contra les prospeccions, el cost d’una possible indemnització en aquest moment en que no han començat els treballs i en que no es disposa de cap declaració ambiental positiva, seria mot escàs. En canvi, conforme passa el temps i s’acompleixen tràmits, augmenten les possibilitats de reclamar indemnitzacions milionàries per part de l’empresa que vol dur a terme les prospeccions.

 Que no ens enganyi més el PP, que deixi de posar excuses per no votar a favor d’impedir les prospeccions, que no ens anunciïn reunions d’alt nivell per a la setmana que ve, si no són capaços d’aconseguir el compromís ferm de Mariano Rajoy de que el Consell de Ministres revocarà de manera immediata les autoritzacions. No poden seguir enganyant per més temps als ciutadans de les Balears!

Share This