El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els nou recursos presentats al març per diferents institucions i formacions polítiques, entre elles Esquerra Unida, contra aquesta norma. El Consell d’Estat també s’hi pronunciat en contra.

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma local del govern (Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local). Una de les causes d’inconstitucionalitat argumentades és la ingerència del govern en les competències exclusives de les CCAA. Concretament sobre les de regulació de les entitats locals menors o perquè reforma atempta contra l’autonomia local i, per tant, contra la democràcia local.

Des de EM-EU volem que es paralitzi l’aplicació d’una norma que mai s’havia d’haver aprovat i que només ho va ser per l’obstinació de l’Executiu de Rajoy , de seu ministre Montoro i d’un PP que hi va veure, en nom de l’austeritat, una gran oportunitat per retallar tots els avanços democràtics aconseguits amb tant esforç i engegar un reforma antidemocràtica i reaccionària per acabar amb l’autonomia municipal.

Creim que hi ha elements més que suficients per fer-ho així davant els arguments que aporta el TC. Per si no era suficient la gairebé unanimitat mostrada fins ara per les forces de l’oposició, amb la decisiva aportació d’Esquerra Unida, denunciant les perilloses conseqüències d’aquesta norma, ara són el Constitucional i el Consell d’Estat que ratifiquen la legitimitat de les nostres argumentades demandes.

EM-EU volem felicitar a tots els actors del món local, de les institucions que s’han implicat en aquest assumpte i de les formacions polítiques i socials que amb molt d’esforç hem aconseguit que aquesta reforma antidemocràtica i reaccionària rebi un cop gairebé definitiu.

Comissió executiva d’EM-EU

Maó, 30 de maig de 2014

Share This