SSMM los Reyes con la otra roja-F650x650Tant prompte com s’ha conegut la noticia de l’abdicació del rei en favor del Príncep d’Astúries, han sorgit múltiples iniciatives per a reclamar el final de la Monarquia hereva de Franco i la instauració d’un règim democràtic republicà.

 

EU també entén que ja és hora d’acabar amb l’anacronisme històric que suposa la dinastia borbònica reinstaurada, i que s’ha de donar al poble la possibilitat de decidir si vol el manteniment de la Monarquia o si vol l’establiment de la III República. Per aquest motiu considera imprescindible la celebració d’un Referèndum sobre el model d’Estat.

 

EUIB, que és una força política clarament republicana, celebra i s’adhereix a la convocatòria feta per Unitat Cívica per la República que convida al ciutadans a participar en concentracions cíviques en favor de la instauració de la República, exigint la celebració d’un referèndum vinculant.

 Aquestes concentracions que es celebraran a tot el país, en el cas de les Illes Balears serà a la Plaça Espanya de Palma, a la Plaça de la Constitució de Maó i al Passeig de Vara de Rey d’Eivissa, totes elles a les 20 hores.

Share This