Atesa l’aparició en premsa de diverses respostes a la nota publicada per EM-EU sobre el fet que l’Ajuntament de Maó promocioni en un espai públic i amb doblers públics una pràctica violenta com és la boxa, rebutjam que es desviï el focus en la part important de la notícia com és el fet que l’Ajuntament ajudi de manera opaca a la celebració d’un esdeveniment “esportiu” enmig de les reiterades crides per part del mateix Ajuntament a l’austeritat.

Des de fa temps denunciam que el PP en general i l’Ajuntament en particular es dediquin a celebrar “coses” i no a desenvolupar política actives. El PP retalla en ambulàncies (per exemple, Menorca comparteix avioneta amb Mallorca), bombers i l’Ajuntament de Maó celebra la Jornada de seguretat, emergències, i protecció. La política en mobilitat alternativa és gairebé inexistent i l’Ajuntament celebra el Dia de la bicicleta i té la deferència de obsequiar als participants amb ensaïmada. Tot un detall, quan tenim uns de les xifres més altes en risc d’exclusió social i pobresa infantil. El PP retalla en cultura, es dedica a promocionar només allò que creu “turistificable” i dos dies abans de les eleccions europees la batlessa es dedica a regalar entrades en mà (no sabem com, no sabem a qui) per poder assistir a l’òpera al carrer de ses Moreres. Una actitud caciquil. La política mediambiental del PP és, com a mínim, nul·la i l’Ajuntament celebrarà pròximament el Dia del medi ambient. El PP retalla en investigació i l’Ajuntament coorganitza el cicle de conferències CiudadCiencia. Molta gent té problemes per pagar la hipoteca o el lloguer de ca seva i l’Ajuntament torna a engegar un Pla de façanes. I no està de més recordar que en un ciutat que no té seu definitiva per al Conservatori, l’Escola d’Adults o l’EOI, té un pavelló en desús, construït en temps récord i que va costar gairebé deu milions d’euros.

Des del principi de la legislatura el PP de Maó es dedica a fer una política superficial, amb molts d’actes, amb molta foto, però sense incidir amb eficàcia amb les problemàtiques més greus que afecten la ciutadania, com són l’habitatge, la pobresa energètica o la fam.  Ho hem denunciat reiteradament i ho seguirem fent.

Tothom es lliure de practicar boxa o d’assistir a un combat. El que denunciam amb fermesa és que en ple austericidi l’Ajuntament dediqui esforços i doblers (encara no sabem quins) a una iniciativa privada, quan aquests doblers es podrien destinar moltes altres coses més urgents i necessàries.

Assemblea de Maó d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida

Maó, 2 de juny de 2014

Share This