Camps passant de la defensora del pobleUna ordre més de la Conselleria d’Educació sense seguir els tràmits legals, sense consultes i sense respectar la pròpia normativa, s’ha dictat per a seguir arraconant el català als centres educatius públics (amb la patronal de l’ensenyament privat si que arriba a acords).

Amb el curs escolar a punt de finalitzar, quan els centres ja tenen aprovats o a punt d’aprovar els projectes lingüístics que portaran als consells escolars, la Conselleria d’Educació, amb nocturnitat i traïdoria, aprova una nova instrucció improvisada que, a més de suposar un nou atac a la llengua catalana, tirarà per terra la feina feta pels claustres i generar confusió i caos de cara al proper curs.

La Conselleria endureix encara més l’aplicació del TIL amb una norma que no està avalada ni pel mateix decret del TIL ni per l’ordre que el desenvolupa. A més d’una improvisació dirigida a acontentar els sectors més ultres, es tracta d’una instrucció que es situa fora de la legalitat. Però això noi sembla preocupar a la presumpta consellera, que té un tarannà tant autoritari com el del president del Govern que la va nomenar, precisament amb l’objectiu d’imposar el seu model costi el que costi, encara que això suposi enfrontaments amb tota la comunitat educativa i vulnerar la legalitat.

Com és habitual, aquesta norma la dicta la Conselleria sense cap tràmit de consulta i sense escoltar els que l’han d’aplicar o l’han de patir. De fet ja ha dit, fent gala d’una ignorància tant gran com la seva supèrbia, que no negociarà amb els sindicats mentre que “estiguin dominats” per l’Assemblea de Docents, oblidant que hi ha un comitè de vaga amb el que té l’obligació de reunir-se, o que les associacions de pares i mares recolzen els docents i també s’oposen a la imposició autoritària del TIL. Fins i tot l’informe del Consell Escolar de les Illes Balears es bota la consellera incendiària.

Les eleccions europees varen donar un avís molt seriós al PP de les Illes, que va obtenir el pitjor resultat històrics. Moltes veus més sensates que les del Govern dins el propi PP demanen una rectificació i acabar amb la crispació generada per aquesta política, però el tàndem format per Bauzá i Camps no tant sols no rectifica, sinó que continua obstinadament la mateix política i accentua encara més la imposició i el menyspreu.

EU exigeix una rectificació en profunditat de la política educativa del Govern i l’obertura d’un procés negociador amb tots els sectors educatius, deixant de banda l’autoritarisme la imposició i les mesures improvisades de manera contínua. Si no ho fan, ens enfrontarem a un proper curs escolar tant conflictiu com ha estat l’actual, però serà el darrer, ja que la ciutadania, farta de tanta prepotència, els farà fora del Govern a les eleccions de 2015.

 

Share This