L’IB-Salut ha de tenir una norma clara d’accés als llocs de treball

 

sansaloni i bauzaL’Hospital Son Llàtzer podria haver donat un tracte de favor a la novia del conseller de Salut, Martí Sansaloni. La seva contractació a dit xoca amb el que hauria de ser l’accés a llocs de feina del sistema públic de salut, que hauria de ser transparent i igualitari, sense possibilitat de contractacions discrecionals.

 

Segons s’ha denunciat, ha gaudit de contractes successius des del mes de juny de l’any passat, al marge de la normativa aplicable a les contractacions temporals de l’IB-Salut, que s’haurien de fer a partir del borsí d’interins. En el seu cas, la contractació s’ha fet directament prescindint d’aquest procediment. Aquesta irregularitat és conseqüència d’una  irregularitat prèvia, que consisteix en que el borsí de matrones, que és l’especialitat d’aquesta persona, està tancat des de 2009, sense que s’hagin fet noves incorporacions, de tal manera que s’afavoreixen les contractacions a dit i s’estableix una discriminació sobre altres persones que no poden accedir a un lloc de treball eventual perquè s’han tancat les portes a noves incorporacions.

 

Per altra part, es troba paralitzada la borsa única de l’IB-Salut, que hauria de ser el sistema d’accés a les contractacions interines per a tots els hospitals públics, garantint la legalitat, la valoració correcta dels mèrits i la igualtat d’oportunitats de tot qui aspira a una plaça en el sistema públic de Salut.

 

Davant d’aquest fet, EU exigeix que el conseller Sansaloni doni explicacions sobre el sistema de contractació a dit que es ve aplicant i sobre el tracte de favor que, pel que sembla, s’ha donat a la seva novia.

 Per altra part, exigim que s’implementi la borsa únic de l’IB-Salut i que es garanteixi que les contractacions que es facin a partir d’ara respectin escrupolosament els principis d’igualtat, capacitat i mèrit.

Share This