consellera-Camps-dEducacio-i-Guillem-EstarellasEl president Bauzá vol convertir el cos d’Inspectors d’Educació en la seva particular Gestapo, obligant-los a informar sobre les tendències ideològiques dels docents. Aquest cos, que ha estat desmantellat i desvirtuat en el decurs d’aquesta legislatura, no es planteja per part del Govern com un servei d’assessorament i de suport als centres, sinó com un organisme de control que els ajudi en la seva croada per extirpar la “hidra nacionalista” i tot allò que faci olor de laïcisme, progressisme o defensa de la nostra llengua.

 

Al tàndem Bauzá/Camps no els preocupa la qualitat de l’ensenyament, ni corregir les deficiències del sistema, que s’ha vist molt agreujades al llarg de la legislatura, el que de veres els preocupa és que el sistema públic s’adreci a formar alumnes en els valors del nacionalcatolicisme que ha abraçat el PP Balear des que està regit per Bauzá, encara que ells, amb un grau de cinisme incommensurable, diuen que volen evitar l’adoctrinament quan el que volen és que s’adoctrini conforme els seus valors reaccionaris.

 

No contents amb cercenar la llibertat d’expressió amb la llei de símbols, ara el Govern Bauzá, amb l’excusa d’aquesta llei tot i que no contempla aquesta aberració, ordena als inspectors a informar sobre la ideologia dels docents.

 

De moment no s’ha informat sobre els castics que poden caure damunt d’aquells docents que no professin la ideologia que els ultres del Consolat i de la Conselleria d’Educació considerin “idònia”, però coneixent la facilitat amb la que obren expedients disciplinaris i aparten de les seves funcions als directors de centres que no mostren una actitud prou submisa envers les arbitràries directrius de la Conselleria, es de preveure que siguin d’una gran duresa.

 Aquest Govern és del tot incapaç d’obrir vies de negociació per tal de reduir la conflictivitat i crispació que es viu a l’ensenyament i només entén la política de la imposició i de la persecució dels discrepants, en la que està disposat arribar a extrems no coneguts en cap règim democràtic.

Share This