No és la primera vegada que des l’Assemblea Local d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida qüestionam els criteris que utilitza l’equip de govern del Partit Popular a l’Ajuntament de Maó per executar obres als espais públics de la nostra ciutat.

 

ColonEl darrer episodi el tenim en les obres de remodelació de la Plaça Colon de la nostra ciutat. Aparentment un disseny destinat a millorar el paviment existent fins fa uns mesos amb l’objectiu de posar un terra més regular i accessible. Malauradament la realitat no es tan benintencionada. Darrera aquestes actuacions s’amaga, una vegada més, la privatització d’un espai públic, la privatització de la plaça Colon, relegant inclòs al’estàtua dedicada a Pilar Alonso a un racó, en benefici de les terrasses dels bars de la zona.

No es tracta de criticar per criticar, que els locals comercials no puguin tenir una terrassa pròpia per atendre als seus clients però s’ha de respectar el criteri de proporcionalitat. És a dir, que la privatització de l’espai públic, en base a la concessió de terrasses ha de estar condicionat a que l’espai de lliure pas i aprofitament per a vianants ha de ser superior a l’espai privatitzat i a l’espai reservat per al pas de vehicles. (encara que siguin de servei) . En la Plaça Colon, després de la remodelació, l’espai destinat a les persones pràcticament ha quedat reduït a zero. Només queda espai per a les terrasses i pels vials per als vehicles. El mateix passarà prest a la Plaça Bastió, ocupant el poc espai lliure que queda en la plaça. Tindrem un parc infantil totalment rodejat de taules i cadires.

Aquest concepte de malbaratament dels espais públics no és cap novetat dins el PP. Un partit que no te una idea homogènia sobre el model de ciutat que vol o el concepte de fer compatible un espai atractiu pels turistes sense penalitzar als residents.

El Partit Popular a l’Ajuntament de Maó segueix així la involució en matèria d’espais públics i mobilitat que va començar just en arribar al govern municipal. En el seu moment ja vam ser molt crítics en les actuacions realitzades dins el centre històric de la ciutat. Crear un doble sentit a la Pl. Espanya, desviar el trànsit pel carreló entre Pl. Conquesta i Pl. Constitució, desvirtuar totalment la zona de prioritat per als vianants a l’eix Pl. Príncep – Pl. Constitució, etc. Un partit que s’oposava dràsticament quan era a l’oposició a la peatonització de ses Moreres però que després ho va fer, açò si per posar taules i cadires.

Que serà el següent que ens trobarem ? Terrases i cadires a les noves voreres amples del Cos de Gràcia ?

Al temps.

Assemblea Local d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida

Maó, 10 de juny de 2014

Share This