sansaloni compareix mitjans comunicacioEl conseller de Salut, Martí Sansaloni, va comparèixer davant la premsa acompanyat per subordinats d’alt nivell per a, segons ell, donar explicacions sobre la contractació presumptament irregular de la seva parella. A la vista del contingut de la seva compareixença, se la podria haver estalviat, ja que no va aclarir res i, en canvi, va deixar ben clar que la contractació de matrones, i d’altres especialitats sanitàries, es fa d’una manera arbitrària i caòtica que no respecte el s principis d’igualtat i capacitat i que permet tota classe d’abusos.

Sansaloni es va mostrar molt rotund i decidit quan afirma que “no permetria favoritismes” i que havia actuat dins “la més estricta legalitat”. Sobre la legalitat ja es pronunciaran els tribunals, però políticament l’actuació del conseller és immoral i les seves explicacions són falses. No es pot afirmar que es fan contractacions directes (a dit) per manca de professionals inscrits a les borses de treball temporal, ignorant que hi ha una borsa provisional en la que hi ha inscrites 78 comadrones, que no tenen cap possibilitat d’accedir a un lloc de feina com a conseqüència de la desídia, incompetència o mala voluntat de la conselleria que ell dirigeix.

Aquesta situació perjudica greument la possibilitat d’optar a un lloc de feina a un nombre important de professionals i permet l’arbitrarietat dels responsables polítics que poden contractar a voluntat i afavorir les persones pròximes, com és el cas de la parella del conseller, i de totes aquestes irregularitats el màxim responsable és el conseller Sansaloni.

La justícia haurà de dirimir si hi ha algun tipus de responsabilitat penal per part del conseller, davant la denúncia presentada pel sindicat SATSE, però del que no hi ha dubtes és de la seva i-responsabilitat política. Un conseller que no és capaç de garantir l’accés als llocs de treball de l’IB-Salut d’una manera ordenada i justa, un conseller que permet que segueixin bloquejades les borses de matrones i que nega l’existència d’un nombre important d’elles, que ni tant sols tenen accés a les borses de treball, un conseller que permet que les contractacions de matrones es facin amb criteris completament arbitraris i que ha permès o ha propiciat un tracte de favor en la contractació de la seva parella, no pot continuar ni un dia més en el seu càrrec, i ha de presentar la seva dimissió.

Share This