conflicte educatiuAlmenys 52 centres escolar públic ja han votat en contra de les imposicions de la Conselleria que els vol obligar a modificar el model educatiu aprovat. Les imposicions antidemocràtiques i moltes vegades il·legals de la Conselleria d’Educació, que no reconeix l’autonomia dels centres i que vol imposar les seves obsessions malaltisses manu militari, xoquen amb la voluntat dels consells escolars que defensen les seves funcions i la democratització de l’ensenyament.

Davant la insubmissió que s’estén, la consellera lluny de recórrer al diàleg i cercar aproximacions, recorre a les amenaces i tracta d’obligar a identificar els docents que participen en les votacions i el sentit del seu vot. Per a justificar aquesta norma inquisitorial s’escuda en una normativa declarada inconstitucional.

L’autisme de la Conselleria d’Educació, que no parla més que amb alguns sectors d’extrema dreta, és tan preocupant com el seu autoritarisme. EU entén que no és possible dirigir la política educativa amb la imposició sistemàtica i sense cap classe de diàleg amb els que l’han d’aplicar (els docents) ni els que són els seus destinataris (els alumnes), si no es vol portar al caos, la crispació i la conflictivitat permanent.

Ni Bauzá ni la consellera han volgut trobar encara interlocutors per a la negociació i l’acord, i no respecten ni l’Assemblea de Docents, ni els sindicats de l’ensenyament ni el comitè de vaga, com tampoc volgueren acceptar l’oferta generosa de mediació de la EUIB.

La supèrbia i el menyspreu a les formes democràtiques és tant elevant que ni tants sols escolten el Conseller Escolar de les Illes, que és el màxim òrgan de participació i assessorament de la comunitat educativa, al que ha devaluat fins al punt de deixar-lo irreconeixibles. Com denunciaren ahir els representants de la FAPA, els sindicats i la UIB s’ha reduït dràsticament el seu pressupost i la representació dels diversos sectors educatius, que no són superiors als de l’Administració, s’ha col·locat un comissari polit del Govern al davant de la institució i representants “de reconegut prestigi” del PP sense cap coneixement del món educatiu (igual que li passa a la consellera)o a persones imputades de delictes molt greus. Però ni així, la Consellera deixa fer la seva feina al Consell Escolar, que ja no fa informes i que, quan no s’elimina directament aquest tràmit obligatori, l’elaboració de dictàmens dels projectes del Govern, els sol·licita per la via d’urgència sense donar temps a estudiar-lo o no fa el més mínim cas de les seves recomanacions.

EU exigeix el cessament de les pressions, amenaces i sancions contra els docents i l’abandonament de la imposició com a forma de govern, obrint de manera urgent vies de negociació que evitin que la crispació del curs escolar que ara acaba es reprodueixi el curs vinent.

Share This