isern i policia
El Batle de Palma, Mateu Isern, és per llei el responsable directe de la Policia Local de Palma, sense que pugui amagar aquesta responsabilitat darrera d’un Tinent de Batle (Álvaro de Gijón), un Regidor Delegat de Seguretat Ciutadana (Guillermo Navarro), que ja són acusats directament d’haver participat activament en l’afer de la manipulació exàmens de Policia Local.

Resulta rellevant que sigui el Comissari Estarellas –número dos de la cúpula policial de l’etapa Isern i amb un ascens meteòric en el cos- el que acusa en seu judicial directament a Gijón i Navarro d’haver acceptat el xantatge de Montesinos en relació a l’arxiu dels seus expedientes disciplinaris, per tal que no revelàs les proves que tenia sobre les filtracions dels exàmens.

Tot el que es va coneixent a través del procés judicial obert, va confirmant aspectes fonamentals del que Esquerra Unida de les Illes Balears va dir a l’inici del procés. Es confirma que tota la trama de prevaricació està lligada, precisament, al model policial que Mateu Isern encara defensa.

Gijón ha afirmat en diversos plenaris que ell és el responsable de la Policia Local. Ara li toca assumir realment aquesta responsabilitat tan anunciada i dimitir, juntament amb Navarro. Aquest tema se suma a l’escàndol de l’alliberament del seu fillastre fa unes setmanes. Crida l’atenció la doble vara de mesurar que utilitza el model policial d’Isern per resoldre els expedients policial i l’atenció als detinguts.

No és sorprenent que també hagi estat Gijón l’encarregat de defensar la nova ordenança cívica (més bé in-cívica), rebutjada per regressiva i repressiva, que es carrega la convivència i es centra en castigar els sectors socials més vulnerables i les protestes ciutadanes, molt en la línia del model policial que defensa Isern.

Però a aquestes altures la dimissió de Gijón i Navarro ja no serien suficients. Al Sr. Isern ja no li queden més amagatalls, així doncs, al marge que com continuï el procés judicial, és l’hora que Isern doni la cara directament i assumeixi políticament la seva responsabilitat de tot el que passa a la Policia Local de Palma. És hora de més dimissions a Cort.

Share This